Psihologia copilului ofera o serie de informatii relevante despre dezvoltarea psihica si motorie, traseaza cercurile in care o persoana se poate afla pe parcursul intregii vieti sau linia dreapta pe care o poate parcurge.

Dezvoltarea si capacitatea de asimilare a informatiilor oferite de mediul de viata pot fi influentate, dincolo de puterea genelor. Intotdeauna spatiul in care un copil creste si oamenii care il ingrijesc sau indruma isi pun o amprenta definitorie asupra personalitatii sale, asupra aspiratiilor personale.

Inca de la varste fragede, copilul interactioneaza, simte sau gandeste, asa cum noi adultii, copii fiind candva, am uitat.

Cu cat este inconjurat de mai multe jucarii, carti, cu cat se plimba mai mult si ii sunt insuflate aripile curajului, va fi pregatit sa infrunte la ani distanta toate provocarile vietii de adult.

Prezenta diverselor jucarii in spatiul personal al celui mic, de la lego pana la masinute sau papusi, dezvolta imaginatia, logica, gandirea. De la perceptia simpla a acestora, pana la legatura care se creaza construind, sau prin manuirea obiectelor respective, lumea interioara este intr-o continua extindere.

Psihologii recomanda jucarii educationale, diferenta dintre acestea si un simplu ursulet de plus pe care cel mic il taraste dupa el drept dovada a sigurantei sau atasamentului consta in logica si in procesul de gandire care incep sa antreneze creierul, creand situatii diverse care cer o solutie.

Site-ul 7cutiicujucarii.ro ofera produse pentru bebelusi, jucarii inteligente, articole destinate creativitatii si dexteritatii copiilor.

Joaca copilariei e viata de maine! Invata pe cel mic sa si-o contruiasca singur, cu incredere si mult curaj!

7cutiicujucarii pentru o viata de adult.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.