Fumatul a fost preluat de la indigenii care, in timpul unor ritualuri speciale fumau. In Europa a creat o dependenta extrem de nociva atat pentru impatimiti, cat si pentru cei din jur care respira fumul indirect.

Fumatul, ca si orice alt drog din categoria “soft’ creaza dependenta. Doar lipsa pachetului cu tigarete din buzunar da senzatia ca lumea este pe sfarsite!

Daca in urma cu 25-30 ani tigarile erau mai putin nocive, iata ca pentru a-i face pe oameni dependenti, avizi sa-si afume caile respiratorii si dintii, producatorii otravurilor fumegatoare au recurs miseleste la imbogatirea tutunului cu diverse substante, ceea ce fac din fumator un sclav.

In incercarea de a atenua acest flagel cauzator de boli extrem de grave, s-a inventat tigareta electronica.

Alaturi de prospect, il ajuta pe dependent sa se desprinda usor-usor de naravul urat mirositor si daunator.
Cand vine vorba de tigari electronice, acestea par a fi o varianta de inlaturare a dependentei de tigareta clasica. In continutul “cartusurilor” nu exista substantele nocive precum in tigareta obisnuita.

Ea, tigara electronica este un refugiu, o solutie de rezerva pentru ca in creierul uman, nicotina, isi creeaza un “back-up file” care se up-dateaza zilnic in functie de cantitatea de gudron, nicotina, si alte substante inhalate pe care in mod normal nu le-ar atinge nimeni nici chiar cu manusa.

Iar in lipsa acestora, creierul uman intra in panica. Nu organismul cere sa fie afumat si intoxicat, ci creierul care a fost “virusat” da semnale eronate S.O.S!

Tigara electronica este o punte spre libertate atata vreme cat persoana care vrea sa se elibereze doreste intr-adevar sa fie libera. Despartirea de fumat poate fi asemuita de un divort: daca decizia este una clara, totul se rezolva rapid, fara resentimente, dar daca hehotararea primeaza, atunci despartirea este una de durata si lacrimogena si nu de multe ori de genul: adio dar raman cu tine!

Tigarea electronica o alternativa

Comments

Un comentariu la „Tigarea electronica o alternativa

  • 01/05/2013 la 12:18 PM
    Legătură permanentă

    Da, odata de mult, tare demult am fumat si eu. Nu aveam preferinte privitoare la tigarete si fumam orice! Prietena mea pe atunci, mi-a propus sa ma las pentru ca altfel nu ma va mai saruta! M-am lasat si sunt fericit. Cat o priveste pe prietena mea, tin sa spun ca este ok 🙂

    P.S. anul trecut am descoperit printre hangarale, un pachet de NATIONALE made in 1970 din care lipsea o tigareta. I l-am dat unui colectionar…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.