Astazi, 23 mai, are loc la Teatrul Mic din Bucuresti, premiera oficiala a piesei Mutter Courage şi copiii ei, scrisa de Bertolt Brecht.

Eu am fost la teatru duminica. Vorbim de o piesa celebra, o piesa grea, pusa in scena intaia oara in Romania, la Teatrul Mic, in regia lui Victor Ioan Frunza.

Rolul mamei este interpretat de actrita Rodica Negrea.

Actorii joaca foarte bine, sunt pastrunsi de personaje, iar interpretarea muzicala este curata.

Regizorul se descurca perfect cu putine decoruri, costumele sunt interesante, create in afara de timp si spatiu.

Piesa reprezinta o pledoarie pentru pace, o acuza la adresa razboiului care pangareste tot si perverteste sufletul mamei Curaj si o face sa devieze de la dragostea materna.

Dilema femeii este coplesitoare intr-unul din momente, cand e fortata sa aleaga intre afacere si viata unuia dintre fii.

M-a impresionat rolul lui Kattrin, fiica cea muta a lui Mutter Courage, in interpretarea Ilincai Manolache. Dupa mine este cel mai greu rol al piesei, iar Ilinca este o actrita deosebita.

Mama si fiica reinventeaza gesticulatia tragicului intr-o evoluţie surprinzatoare.

Monologul de final sustinut de Mutter Courage este unul real, orice ai face, chiar daca te incadrezi in turma, chiar daca esti corect, totul este un rahat intr-un final, mereu sunt regrete si e posibil sa suferi fara sa fi gresit cu ceva.
De altfel, piesa intreaga are replici geniale.

Mergi la teatru!

Am fost la Mutter Courage şi copiii ei la Teatrul Mic

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.