Pe toata perioada copilariei mele, fie ca eram la scoala, la matusa sau la bunicii mei, fie ca il asteptam pe Mos Craciun sub brad, devastand surprinsa toate papusile cu par blond, aparea din senin un nene fotograf care imi spunea sa stau cuminte si sa zambesc frumos.

Mi-as fi dorit si eu un aparat foto, insa nu indrazneam macar sa visez la unul, imi imaginam ca ar trebui sa fiu cu adevarat speciala pentru asta. Cele pe care mi le confectionam singura din hartie erau perfecte, retina inregistra tot si cu siguranta de atunci mi-a ramas faptul ca gandesc in imagini.

La 16 ani, din primii bani pe care i-am obtinut pentru publicare unui articol in revista Liceenii, mi-am cumparat un aparat foto cu film. A urmat un alt articol si un alt aparat, am fotografiat gaze, catei, florile din corcodusul de la poarta bunicilor, pe baiatul pe care il iubeam.

Fotografia este o arta, un soi de pictura moderna ale carei taine, recunosc usor frustrata, nu am reusit sa le patrund in totalitate nici astazi, din lipsa de timp sau de rabdare (scuze!!!) asa cum imi imaginam ca am sa o fac la 16 ani.

Fotogenica este cel mai important eveniment local de specialitate dedicat pasionatilor de fotografie si se desfasoara la Bran, in perioada 7-9 iunie.

Fotogenica

Prima editie s-a desfasurat in 2009.

In acest an vor avea loc demonstratii practice, prezentari de echipament canon, workshop-uri de fotografie si video, ceea ce este un lucru extraordinar din punctul meu de vedere, cata vreme imaginile se impletesc cu intamplarile din viata de zi cu zi, cu vise sau consecintele acestora.

Canon România ofera suport fotografilor amatori sau profesionisti oferind ocazia de a testa echipamente, inclusiv aparate foto, obiective accesibile si imprimante.

Mai mult, Canon va premia cele mai bune fotografii realizate la ediţia din 2013 a Fotogenica. Astfel, in urma deciziei juriului format din lectorii evenimentului, caatigătorii vor primi un DSLR Canon EOS 60D – premiul I, o imprimanta foto Canon PIXMA PRO 9 000 locul II, respectiv o imprimanta foto Selphy CP900 – locul III.

Fotografii de top prezenti la Fotogenica sunt: Dinu Lazar, Toma Bonciu, Francis Vaida, Catalin Paduraru, Bogdan Botofei, Mircea Badutz, Simion Buiase si Adi Popa.

Cat despre Canon, am descoperit EOS 700S, aparat foto DSLR compact, usor de utilizat, ideal deopotriva de fotografii amatori, fotoreporteri sau fotografi de evenimente.

Un aparat bun vine intotdeauna in ajutorul celui pasionat de fotografie.
Tocmai de aceea, Fotogenica 2013? Vreau!

In alta ordine de idei, chiar daca am mai scris, in cateva saptamani merg in Amsterdam sa invat mai multe despre audio-video la Universitate.

Lasati-mi aripile, vreau sa invat sa nu mai cad vreodata!

Fotogenica 2013 – eveniment dedicat pasionatilor de fotografie. Vreau!

Comments

Etichetat pe:        

Un comentariu la „Fotogenica 2013 – eveniment dedicat pasionatilor de fotografie. Vreau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.