Am primit mesaj de la facebook ca cineva, altcineva mi-a accesat contul sau ceva de genul. Stie cineva care e treaba? Vi s-a intamplat?

Dragă IYli,
Confidenţialitatea ta este foarte importantă pentru toţi cei care lucrează la Facebook, iar noi ne-am angajat să-ţi protejăm informaţiile. Deşi mulţi dintre noi îşi dedică orele de lucru preîntâmpinării şi rezolvării problemelor, înainte ca acestea să afecteze pe cineva, de curând nu ne-am atins scopul, iar o problemă tehnică a făcut ca numărul tău de telefon şi adresa ta de e-mail să poată fi accesate de altă persoană.

Eroarea a avut un impact limitat şi se pare că doar i-a permis unei persoane pe care o cunoşti deja din afara Facebook să-ţi vadă adresa de e-mail şi numărul de telefon. Ştim că te-am dezamăgit şi luăm foarte în serios această eroare.

Descrierea cauzei erorii poate fi destul de tehnică, însă dorim să-ţi explicăm ce s-a întâmplat. Când utilizatorii îşi încarcă listele de contacte sau agendele pe Facebook, noi încercăm să potrivim datele respective cu informaţiile de contact ale altor persoane de pe Facebook, pentru a genera sugestii de prieteni. Din cauza erorii, adresele de e-mail şi numerele de telefon folosite pentru a face sugestii de prieteni şi a reduce numărul de invitaţii pe care le trimitem au fost stocate din greşeală în conturile de Facebook, împreună cu contactele încărcate. Ca urmare, dacă o persoană a descărcat o arhivă a contului său de Facebook cu ajutorul instrumentului nostru Download Your Information (DYI – Descarcă-ţi informaţiile), arhivă care conţinea contactele actualizate, se poate ca aceasta să fi primit şi adrese de e-mail şi numere de telefon suplimentare.

Estimăm că 2 utilizatori Facebook au văzut aceste informaţii de contact suplimentare afişate lângă numele tău în copia descărcată a informaţiilor lor de contact. Nicio altă informaţie despre tine nu a fost afişată şi este foarte posibil ca persoanele care au văzut asta să-ţi fie cunoscute, chiar dacă nu sunteţi prieteni pe Facebook.
Recunoaştem faptul că distribuirea neintenţionată a informaţiilor tale de contact este un lucru inacceptabil, chiar dacă le cunoşti pe persoanele care au văzut aceste detalii. Ca urmare, am luat măsuri ca acest lucru să nu se mai întâmple. Pentru mai multe informaţii despre eroare, te rugăm să citeşti blog post pe care am publicat-o.
Noi, ehipa Facebook, luăm foarte în serios această problemă. Apreciem faptul că foloseşti în continuare Facebook şi ne străduim în fiecare zi să-ţi asigurăm o calitate înaltă a serviciilor – cea pe care o aştepţi şi pe care o meriţi.
Îţi mulţumim,
Echipa Facebook

Zuckerman?

Mesaj important de la Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.