Pentru multi poeti a fost sursa de inspiratie in legarea rimelor, iar pictorii au incercat sa-i cuprinda rotunjimea Rubensiana in panza alba, imaculata.

Indragostitii visatori nu sunt lipsiti de farmecele ei, ale lunii care de milioane de ani sta vecina cu Terra, fiindu-i satelit natural.
Cand imensa, cand miniona cat o minge de ping-pong, luna a fascinat de fiecare data cu aparitia ei misterioasa, iar uneori dintre nori iese asemeni unei fecioare neprihanite, abia dezgolindu-si fata argintie si luminoasa.

S-au tesut multe mituri de-a lungul vremii cu privire la luna; ca ar fi locul unde merg cei ce parasesc pamantul dupa o viata mai mult sau mai putin fericita. Unii, mai fantezisti sustin ca acolo s-ar afla baze ale ozn-urilor ce ne dau tarcoale in miez de noapte.
Varcolacii de asemeni se intrupeaza la luna plina, cand isi face aparitia, certand-o pentru pedeapsa ce si-o traiesc…

Totusi, luna are influenta asupra pamantului cand se apropie mai mult, provocand maree, iar meteosensibilior creindu-le insomnii cu infatisarea-i impecabil de rotunda, cand doar Luceafarul mai indrazneste sa concureze pe ea. Povestile scriu ca este sora mai mica a soarelui, in biblie este numita: luminatorul noptii.

Dar ce este luna perfecta?

luna perfecta

Luna perfecta este un fenomen astronomic.
Astrul este la cea mai mica distanta de planeta Pamant, iar aparitia ei este vizibila in toata splendoarea.
Daca cerul este senin, iar aerul curat, fara praf sau alte particule care sa-i stanjeneasca pe oameni, peisajul nocturn este mirific, iar cine are un aparat foto cat-de-cat performant, poate sa surprinda intreg spectacolul selenar pe pelicula sau pe cardul de memorie, dupa caz.

Ei, ce noapte ati avut?

P.S. Am descoperit un articol tare interesant: Luna plina in rac.

Luna perfecta

Comments

Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.