Educatia reprezinta un proces continuu pentru dezvoltarea omului, un proces util societatii.

Mereu se iveste ceva nou, de fiecare data inveti lucruri despre viata si nu numai.

Primii pasi in viata, sunt calauziti de catre parinti si de aceea se aduc in discutie “cei sapte ani de-acasa”, pentru ca bunul simt este primul lucru in anevoiosul proces de educatie care arata intr-un fel inceputul evolutiei umane, iar apoi, urmeaza scoala.

Asupra scolii am sa ma opresc intr-o scurta sinteza din punctul de vedere al persoanei care a trecut prin ciurul educational, prin scoli.

Nevoia unor persoane calificate in functia de invatator sau profesor este acerba, dar prea putin motivata, iar perdantii, sunt cei ce au nevoie de educatie, cei ce vor fi viitorul tarii in care traim si vom trai.

In Antichitate, la casele marilor dregatori ai vremii si ai faraonilor, existau scribi.

Acesti oameni erau primii scoliti, invatau tainele literelor, descifrau slove si acesta a fost inceputul unui indelungat proces de alfabetizare .

Scoala romaneasca are nevoie de oamenii dedicati.

Anul scolar incepe de fiecare data in luna septembrie, cam atunci cand se numara si bobocii.

A fi profesor sau educator, invatator sau instructor scolar, este o mare onoare, pentru ca tinerele vlastare, de la acesti oameni se finiseaza pentru viata ce-i va lua in plin, cu bune si rele deodata. Happy Minds

In scoala se pun bazele unei educatii ce va continua pe tot parcursul vietii in care omul care si-a insusit invatatura din anii scolii se deosebeste in societate prin sclipirea mintii si comportament adecvat.
Educatia, educatori, profesori si invatatori. Suna aparte iar melodia aceasta inseamna evolutie spirituala si dezvoltarea intelectului fiecaruia dintre cei ce-si doresc asta!

Happy Minds vine cu o oferta educationala care se adreseaza copiilor si parintilor in aceeasi masura, inclusiv in cadrul Parenting School.

Ce presupune?

Parintii au nevoie sa stie ce pot si ce nu trebuie sa faca in relatia cu copiii, in mod special in momentele de conflict si dezordine. Parintii au nevoie sa stie cum sa-si motiveze copiii sa coopereze, sa functioneze, sa respecte ordinea si sa-si assume partea lor de responsabilitate.

                                  

Aceasta nevoie de a intelege motivatia copilului este una din conditiile de baza pentru o noua abordare a copilului.

O greseala cruciala a parintilor este ca egaleaza dragostea cu dorintele lor si cred ca prin supunere si satisfacand toate cerintele copiilor asta reprezinta dragoste. Fiind supra indulgent sau supra protector si fiind autoritar si dominator sunt stiluri extreme de parenting, ambele foarte daunatoare copiilor si familiei.

Parenting school se adreseaza  parintilor, educatorilor, profesorilor care doresc sa isi imbunatateasca relatia cu copiii. Sunteti invitati sa invatati cum pot creste copiii devenind  cooperanti, responsabili si autodisciplinati fara a fi autocratici, dictatoriali

 La finalul cursului  participantii vor stii:

–          principiile de crestere a copiilor din perspectiva psihologiei individuale

–      modalitatile de recunoastere a scopului caracteristic al comportamentului deviant la copil si de intampinare a nevoilor acestuia

–          greselile si modul de abordare al copiilor

–          cum sa isi ajute copiii sa se schimbe si sa le castige cooperarea

Mai multe informatii pe site-ul HappyMinds sau pagina de facebook

Parenting School – relatia parinte- copil din perspectiva democratica

Comments

Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.