Mi-a placut din copilarie mirosul de lemn.

Astfel, in unele situatii am comandat pentru casa, mobilier din lemn confectionat in mare parte manual, fara interventia masinariilor cu comanda numerica, ci folosindu-se doar rindelele si daltile.

Deunazi insa, hoinarind pe internet, mi-a sarit in ochi un site special in care este prezentata mobila din lemn masiv, in speta din stejar.

Stejarul este un lemn de esenta tare ceea ce face ca mobilierul confectionat din acest lemn sa fie trainic, iar textura sa iasa in evidenta intr-un mod frumos, dupa finisare si lacuire.

Ce mi-a placut cel mai mult, a fost un scaun pliant din lemn masiv foarte comod, care se integreaza perfect in peisajul curtii casei mele.

Am studiat opera de arta si am constatat cu placere faptul ca, desi masiv prin constructive, scaunul nu ocupa loc mult, fiind pliat spre depozitare.
Asadar, must have!

Din cele mai vechi timpuri, omul a tins spre modernism si comoditate, astfel ca mobila s-a fabricat din material plastic sau prefabricate, in incercarea de a face lucruri unicat.

Azi insa, s-a trecut la confectionarea mobilierului vintage, lasandu-se sa se vada textura minunata a lemnului asa cum l-a lasat natura.

P.S. Return to innocence

Return to innocence- StejarMasiv

Comments

Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.