Ma aflu la Social Media For Parents, un eveniment Evensys, desfasurat la Howard Johnson din Bucuresti.
Vorbim de o a doua editie, dedicata parintilor, pana la urma, dedicata oamenilor implicati in educatie, noua tuturor.

La sfarsitul primei sesiuni de comunicari, pot spune fericita faptul ca m-am simtit minunat, ascultand lucruri pe care eu insami le studiez si incerc sa le dezvolt, sa le vindec si sa le educ de peste un an.
Simt cat de mult am crescut in toata aceasta perioada si constientizez cate am inteles. O dorinta de-a mai mai veche consta in expunerea despre dezvoltare personala, alegeri sau cunoastere, despre copii, mai ales in urma experientei pe care o am in lucrul cu acestia.

Site-urile dedicate parintilor determina schimbarea lucrurilor intr-un mod galopant, spune Urania Cremene, intr-o prima etapa a sesiunii de comunicari.

Exista un set de comportamente si convingeri, peste abilitati si cunostinte care ne ajuta sa atingem idealul in viata. Iar toate aceste lucruri sunt invatate dincolo de usa scolii si stau in responsabilitatea si responsabilizarea informatiior pe care parintii le detin.

Cu efortul sustinut de a transmite mai departe pasi in educatie si autodezvoltare, copiii de maine vor alege alt tip de comportament si alta modalitate de a privi viata si de a isi forma alegerile.

Indiferent ce transmitem de fapt copiilor, fie ca luam in calcul istorie sau alt tip de cultura, de fapt ne transmitem pe noi.

A fi parinte scoate convingerile traite la suprafata, bucurii sau frustrari si le putem trata si ne putem trata noi insine, astfel ne schimbam si evoluam odata cu cei mici. Treaba asta imi aminteste de mama lui Creanga, care a invatat sa citeasca odata cu propriul fiu…

Prosperitatea adusa in discutie de Urania Cremene inseamna spiritualitate si bunastare.

Dificultatile parintilor cu copiii tin de convingerile limitative.

Iar din punctul meu de vedere, convingerile limitative stau la baza intregii vieti pe care o avem, a reusitelor sau tristetilor, a starii de sanatate sau a prosperitatii, iar discursul Uraniei are la baza primi pasi in dezvoltarea personala.

Urmeaza update pe masura ce sesiunea continua.

Fotografii in album, Social Media for Parents.

Gyorgy Gaspar: fiinta umana nu poate exista dincolo de un context social; ne nastem datorita unei relatii si vom supravietui datorita unei relatii.

Gyorgy face paralela cu primii ani din viata unui copil.
Exista posibilitatea de a schimba structura mintii, lucru care vine din experientele de viata, fie ca sunt bune sau rele.

Experientele pozitive din prezent au importanta majora, comparativ cu orice altceva a adus trecutul.

Sunt prezente in discutie reactiile pe care frica le poate aduce, inclusiv scenariile negative pe care mintea le construieste pe baza schemelor trecutului, scheme formate in primii ani de viata.

Experientele pozitive pot face anumite parti din creier sa se dezvolte.

O copilarie nefericita nu inseamna o viata de adult nefericita.
Puterea este in cunoastere si informatie.

Ceea ce se intampla in prezent are la baza ceva ce s-a intamplat in trecut.

Mi-ar placea sa discut cu Gyorgy despre “simbioza” amintita, pentru ca vad cumva lucrurile altfel, dincolo de lupta pentru putere sau dragostea romantica, dincolo de strategii in relatia de cuplu.

Discursul sau este bazat pe psihologie, strict pe regulile structurilor cognitive.

Alina Stan, csr officer Orange a adus in discutie Siguranta in mediul digital.
Boyana Dragomir a povestit despre The little gym Bucharest, un centru destinat activitatilor cu copii, in masura in care, Romania este pe locul 3 in Europa in ceea ce priveste numarul de copii grasi. Ma intreb pe ce loc este Anglia sau Irlanda in cazul in care Romania…?! Hm..

Miscarea fizica imbunatateste nivelul colesterolului sau presiunii circulatiei sangelui si mentine un tonus psihic ridicat.

Social media for parents -live session

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.