Sighisoara este locul in care ma simt acasa. Indiferent de strada, de cum suna pasii mei pe piatra cubica sau pe asfalt, de vitrinele magazinelor in care imi oglindesc imaginea, vad zambetul pe care nu mi-l pot stapani.

Partea asta de tara defineste politetea, bunul simt si calmul, cunoaste omenia si stie sa spuna bun venit, indiferent de starea sufleteasca pe care o ai. Si culmea, cu cat vibrezi mai incet, cu atat te sustine si iti da incredere. Sa inveti sa zbori.

Intreaba-ma despre Sighisoara!

Dincolo de ziduri, de bataile ceasului din turn, de istorie sau pasiuni, ramane povestea pe care o porti in suflet, poveste care te transpune sau nu intr-o stare apropiata realitatii locului.
Crezi in magie, in energia noptii, in murmurul frunzelor sau al razelor de soare?

Sighisoara te schimba, spiritul sau te invata sa te intorci catre tine, intr-o calatorie asidua, dar pasnica, intr-un requiem, culmea, pentru demnitate si respect.

Sighisoara inseamna un buna ziua molcom, un zambet larg, amuzant si sincer, un te rog si cel mai frumos multumesc auzit vreodata.

Sighisoara e Jimmy, catelul cetatii, cu desenele sau picturile artistilor care vin aici. Sighisoara inseamna arta populara si povestea lui Dracula, inseamna gingasie si rabdare, dansurile domnitelor sau sclipirea din sabiile cavalerilor diverselor ordine transilvanene.

E clinchetul ceasului in orele de liniste ale diminetii si intunericul care imbraca cetatea, odata miezul noptii trecut, in triluri de pasari razlete.
E dorul si e dorinta, e nebunie si reculegere in figurinele din fier, in rosul muscatelor si al felinarelor de la colt de strada.
E ploaia nebuna ce plange uneori in mantia furtunii frustrate, in vreo dupa-amiaza de vara.

La incheierea unui spectacol dat de Ordinul Cavalerilor Lup, in urma cu o saptamana in cetate, am auzit urmatoarele cuvinte:

De oriunde veniti, sunteti in Sighisoara, locul magic in care sentimentele se aseaza in palma dvs. Lasati-le sa vina. Lasati-le sa devina realitate!

Puneti mana la gura, luati cuvintele minunate, prostesti sau de dragoste, lasati-le sa zboare.
Adunati toate greutatile si nefericirile, toate bucuriile, lasati gandurile sa zboare. Puneti mana la inima si lasati iubirea sa zboare pentru toti oamenii.

Pentru ca Sighisoara e a oamenilor si traieste prin oameni.

Intreaba-ma despre Sighisoara. N-am sa ma satur vreodata sa o colind sau sa iti vorbesc despre dragostea ce respira orasul.
Despre incredere si lumina!

Sighisoara nu este pentru un weekend intr-o vacanta, te leaga pentru eternitate.

De oriunde veniti, sunteti in Sighisoara!

Comments

Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.