Dimineata, cand visele inca ma invaluie si seara, in momentele alea de dinainte sa adorm, realizez odata si inca o data cat de multe lucruri efemere sunt in jur. Cat de multe accept si cat de mult ma mint.
Fiecare dintre noi fuge de ceva, uneori avem mai multe motive, alteori nici macar nu le cunoastem.

Este atat de usor sa traiesti in zona de confort, aparent usor si totusi atat de depresiv. Masti sunt la tot pasul. Fie ca sunt vesele sau incrancenate, abordand un zambet aparent senin sau inghitind lacrimile ce se scurg in coltul buzelor. Odata si inca o data, lumea nu este ce pare si cu cat fericirea e mai involburata, cu atat ascunde prapastii adanci. De ura, de neiertare sau intrebari fara raspuns.
Adun si scad intamplari, chipuri. Atat de putine imi folosesc, atat de mult imi doresc altceva. Termeni necunoscuti.
Realitatea e atat de simpla, fara dureri de cap si fara minciuni, realitatea e cea pe care o gandim.

Si daca asta ar fi ultima zi din viata ta? Cum ai petrece-o? Ai mai face fix ce faci acum? Ai avea curajul de a te elibera de tot ce ti s-a impus? Fara norme sociale sau frustrarile altora?
Si daca asta ar fi ultima zi din viata ta, ai sa mai dormi somnul tristetii sau vei mai respira asa greu? Uh, inca o zi?

Azi dimineata, cand visele ma invaluiau inca, asezata pe scaunul unui autobuz, cu castile pe urechi, nu vedeam nici case, nici blocuri si nici oameni. Nu simtisem pana sa ma urc, nici ploaia rece a lui ianuarie.
In mintea mea trecusem de padurea Bogatii si vedeam cel mai frumos cer, ca de fiecare data, catre Rupea, catre Sighisoara.
Campuri colorate, cladiri si copaci rataciti in drum si fiecare masina ce vira adormita in vreo curba. Mergeam spre Sighisoara. M-am trezit zambind in intersectia de pe pod, unde am si coborat. Ajunsesem.

In fata, era un barbat cu ochi albastri, cu barba blonda ce imi zambea si el mirat la zambetul meu. Ups!?! Ajunsesem de fapt in piata Unirii.

*Intr-o vizita fiind, saptamana trecuta, am descoperit o reclama tare interesanta. Mi-au atras atentia imaginile cu Sighisoara si cand am ajuns acasa, am descoperit aceeasi reclama, pe yt, insa cu durata reala.
Material pentru vise.

Si daca asta ar fi ultima zi din viata ta? Cum ai petrece-o? Ai mai face fix ce faci acum? Ai avea curajul de a te elibera….

Si daca ar fi ultima zi din viata ta

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.