Aseara, am citit o stire cu privire la asa-zisul cos cu mancare zilnic, sanatos si necesar pentru o familie compusa din patru persoane.

Recunosc, sunt inca atat bulversata, cat si contrariata.
Specialistii au calculat bani si valori energetice in privinta alimentelor si au concluzionat ca suma de 600 lei pe luna este suficienta pentru cele patru persoane amintite mai sus.

Tot aseara, am citit un studiu legat de gradul de fericire al oamenilor saraci, legat de foame si stres, un studiu legat de capacitatea creierului uman de interactiune, cata vreme, cerintele de baza ale piramidei lui Maslow nu sunt indeplinite.

Este greu, dar nu imposibil sa te gandesti la valori morale sau educative pe burta goala, iar in randurile mele, iau in calcul o societate “europeana” care se vrea cat de cat civilizata si dezvoltata, nu sate sarace, obisnuite in durere si greu, din Turcia, Africa sau alt stat din America de Sud.

De asemenea, ma refer la un om obisnuit, nu unul ca capacitati extrasenzoriale foarte bine dezvoltate, astfel incat sa se hraneasca cu raze din soare.

Punand cap la cap cele doua studii si verificand media cheltuielilor pe care le fac eu strict pe alimente, ma repet, sunt de-a dreptul contrariata. Ceva nu se leaga.

Cat timp sa consumi adunand stiri, cautand toate pliantele legate de reducerile din supermarketuri, cat sa stai pe drumuri colindand dupa promotii, cat sa calculezi si portii si meniuri, cati nervi sa investesti si cata energie, sa te incadrezi in 600 lei pe luna, pentru patru persoane?

Ieri am fost la magazin, m-am oprit in treacat, fara un scop anume, in drum catre casa.
Am cumparat un avocado, o punga cu cereale, un kg de mere, cateva pere, banane, ciuperci proaspete si niste orez. Vorbim de un total de 40 lei.
Am o vecina care este la pensie si studiaza non-stop, pliantele despre care am amintit mai sus, are abonament gratuit pe mijloacele de transport si tot timpul si-l ocupa plimbandu-se cum v-am povestit mai sus prin magazine. Zilele trecuta a cumparat niste pulpe superioare de pui la promotie. Inca se lupta cu tartitele care erau in pachet de fapt.

Refaceti voi “calculelul” si trageti concluziile, la mine ceva clar nu se leaga.

Studii de caz pe burta goala

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.