In Romania, in mare parte, colectarea selectiva este realizata de catre oamenii strazii, asa zisul gunoi este inca platit, comparativ cu tarile dezvoltate ale Europei in care populatia este obligata practic sa acorde respect resurselor naturale si reciclarii materialelor.

Cand vine vorba de colectarea selectiva, din cauza lipsei de informatii, a educatiei si a falselor credinte, majoritatea romanilor, au senzatia ca este un lucru rusinos.

Comparativ cu Olanda care recicleaza 80%, Romania se afla la coada listei cand vine vorba de acest aspect.
Tot in Olanda, locuitorilor li se scade din plata impozitelor anuale in functie de km parcursi pe bicicleta sau pe jos, guvernul avand posibilitatea preluarii km de pe gps-ul telefonului mobil.

Nimic din ce tine de respectul fata de natura si implicit de sanatate nu este rusinos, din contra, tine de responsabilitate si spune ceva despre noi ca si natie.

Comisia Europeana obliga Romania sa inchida un numar mare de gropi de gunoi pana in 2017.
Romania ecologica reprezinta un obiectiv educational, alaturi de obligatiile legale prevazute de Uniunea Europeana de a extinde parcurile si spatiile verzi.
Solutii miraculoase nu exista, ci doar participare si implicare, schimbarea mentalitatilor si o structura riguroasa in privinta educatiei ecologice.

Consider ca odata cu copiii si prin copii, adultii pot capata informatii noi, isi pot dezvolta orizonturile, impreuna contribuind pentru o viata frumoasa si o planeta curata.
Astfel, in ultimul an, prin intermediul TERRA Mileniul III, am am descoperit aspecte importante legate de protectia mediului, de prevenirea situatiilor neplacute in natura.
Organizatia promoveaza programe de dezvoltare sustenabila la nivel national si international in domeniul energiei, transportului si al schimbarilor climatice.

Activitatile TERRA III urmaresc trecerea de la combustibilii fosili si energia nucleara catre eficienta energetica si utilizarea surselor regenerabile de energie, de la transportul auto catre forme de transport durabil si nepoluant, de la produse si consumuri nesustenabile catre noi tehnologii si produse prietenoase cu mediul.

In paralel, organizatia continua activitatile de educare a copiilor si adultilor pe teme legate de schimbarile climatice si protectia mediului in general.

O modificare mai mica de un grad pare nesemnificativa, insa efectele cresterii temperaturii pot fi ireversibile. In ultimul secol, cei mai calzi ani s-au inregistrat in deceniul 2004-2014. Se stie ca apa are capacitatea de a absorbi foarte multa caldura, insa atunci cand apele Oceanului Planetar se incalzesc prea mult, este accentuat procesul de topire a ghetarilor.
Fiecare dintre noi, acasa sau in comunitate, putem acorda atentie aspectelor legate de mediu.

Nu lasa lumina aprinsa in camerele in care nu stai! Scoate din priza electricele si electronicele daca nu le folosesti!
Tine ferestrele bine inchise in perioada iernii, pentru a mentine o temperatura confortabila, fara a supraincalzi incaperile. Consuma apa cu responsabilitate!

Sunt aparent lucruri minore, intr-o societate care se dezvolta rapid, o societate care sufere de prea multe sufletesti si fizice insa. Ceva nu se leaga parca, asa e?
Cu cat performantele in descoperirile stiintifice cresc, cu atat ne indepartam de fericirea naturala. Nu spun nu niciuneia dintre cele amintite mai sus, spun doar ca este de importanta majora, promovarea valorilor ecologice la nivelul comunitatii.

Prinsi in febra dezvoltarii, defrisam paduri si aruncam haotic gunoiul.
Apelez la simtul responsabilitatii, grija fata de mediul inconjurator, implicare si incredere in propria putere de a aduce schimbari benefice in societate.

Sunt activitati facute de forma si activitati facute din credinta, o credinta pentru sanatate si pastrarea darurilor naturii pentru fiecare dintre noi. Munca fara relaxare nu este productiva, asa cum evolutia fara o radacina sanatoasa nu este pe deplin realizata.

Educatia ecologica este necesara

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.