10% din jucătorii la pariuri sunt dependenți de jocurile de noroc. Iar numărul lor crește semnificativ de repede, ca dovadă și densitatea tot mai mare a caselor de pariuri și a cazinourilor. Din dorința de a promova pariurille sportive drept un hobby și nu un stil de viață, cea mai mare comunitate de pariori online din România, PariuriX, demarează campania de conștientizare și de prevenire a dependenței de jocurile de noroc. campanie pariurix

Riscuri la care sunt supuși dependenții de pariuri

E normal ca orice iubitor de sport să aibă o echipă preferată cu care să țină, să participe la meciuri și să discute toate acestea cu cei apropiați. Însă atunci când limitele sunt încălcate, iar pasiunea se transformă în dependență, individul este predispus la consecințe nefaste și alarmante atât pentru el, cât și pentru persoanele din jurul lui:

Din cauza izolării și decepției atunci când pierd la jocurile de noroc, indivizii sunt foarte tentați să recurgă la suicid; când încep să aibă datorii din cauza pariurilor, când nu mai comunică cu familia și cu cei apropiați, dependenții de pariuri trăiesc într-o lume paralelă, ceea ce îi determină să recurgă la gesturi extreme.

Dependenții de pariuri au un comportament abuziv, îndreptat mereu spre profit, dacă se poate din ce în ce mai mare, fapt ce îi determină să se izoleze de ceilalți și să își petreacă un timp îndelungat în fața monitoarelor și aparatelor de păcănele.

Un timp îndelungat, îndreptat doar spre pariuri, poate conduce la tulburări comportamentale, precum violență sau o dispoziție afectivă negativă, precum și multiple dificultăți de relaționare socială cu cei din jur. Fie că este vorba despre familie, fie despre prieteni și persoanele din jur, persoana care suferă de dependență uită să mai relaționeze și se închid într-un cerc vicios.

Persoanele dependente de pariuri sportive sau de jocurile de noroc, precum ruleta, poker, păcănele etc. riscă să fie expuși stărilor depresive, anxietății, sentimentelor de culpabilitate, consecințe ale izolării cauzate de joc.

Factori care pot contribui la apariția dependenței

Ludomania sau denumirea medicală pentru starea de dependență față de jocurile de noroc este nu o boală, ci o tulburare, care explică, medical, de ce unii indivizi ajung să treacă prin aceste stări. Ludomania poate fi influențată de anumiți factori, cei care pot contribui și la apariția acestei tulburări mult mai frecvent în rândul tinerilor sau celor care au nivel de trai scăzut sau mediu.
Vârsta este unul dintre factorii care face ca apariția acestei dependențe să fie mult mai acută. De exemplu, adolescența este perioada în care ludomania își poate face apariția mult mai repede, însă acest lucru nu exclude apariția dependenței și la vârsta maturității.
Sexul – bărbații sunt mult mai predispuși la dependența de pariuri și jocuri de noroc.
Anturajul și familia, ambele sau una dintre ele cu un istoric în care apar jocurile de noroc, sunt factori care pot contribui la apariția ludomaniei și la intrarea în contact, încă de timpuriu, cu experiența jocului la pariuri sau cazinou.
Prezența unei alte dependențe, precum alcoolismul, poate contribui la accentuarea stării de dependență și de jocurile de noroc.
Evenimente care au avut un puternic impact în viața persoanei, precum decesul sau un accident, pot influența apariția ludomaniei mult mai repede decât în cazul unei persoane cu un istoric “curat”.

PariuriX își ajută pariorii să scape de dependența de jocurile de noroc

Pentru că PariuriX nu desfășoară o campanie doar de conștientizare, ci și de ajutorare a dependenților de pariuri, cea mai mare comunitate de pariori online din România vine cu numeroase soluții de tratare a uneia dintre cele mai costisitoare și alarmante dependențe din lume. Astfel, un prim pas spre vindecare este reprezentat de simpla conștientizare a problemelor cu care individul se confruntă. Apelarea la un psiholog specializat în astfel de cazuri, comunicarea cu familia și prietenii, precum și autodisciplina sunt câteva dintre metodele prin care indivizii dependenți de pariuri pot scăpa de această tulburare.

Dacă ați trecut prin asta sau pur și simplu vreți să îi ajutați pe cei care se confruntă cu această dependență, alăturați-vă campaniei de consțientizare, organizată de cea mai mare comunitate online de pariori și tipsteri profesioniști, de la PariuriX.

Dependenta de pariuri creste rata sinuciderilor. Implica-te in campania de constientizare de la PariuriX!

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.