Cu doar cateva zile inainte de inceperea anului scolar, calendarul acestuia a fost schimbat. Astfel, elevii se intorc din vacanta de iarna cu o saptamana mai tarziu, anume pe 10 ianuarie, cata vreme pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar are 37 de saptamani, din care durata cursurilor este de 33 saptamani, iar 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat.  De un an scolar mai scurt beneficiaza si clasele a VIII-a, acestea finalizand cursurile pe 17 iunie, dupa 36 saptamani, ultima  fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale.

In perioada 31 octombrie- 8 noiembrie, clasele din invatamantul primar si grupele invatamantului prescolar au o saptamana de vacanta, iar in primavara, zilele libere sunt pentru toata lumea in perioada 23 aprilie- 3 mai.

Vacanta de vara incepe pe 25 iunie si potrivit actului normativ emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, in perioada 18-22 aprilie 2016, in semestrul al doilea este saptamana dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!, avand un orar specific.

In eventualitatea in care v-ati luat din timp biletele de concediu, schimbarile anuntate pe ultima suta reprezinta o adevarata aventura. Succes tuturor!

Care este noua structura a anului scolar?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.