Atunci cand instalezi un tavan fals , primul pas este instalarea sistemului de sustinere. In primul rand, instaleaza cablurile principale perpendicular pe grinzi si 10 cm in afara. Este important sa instalezi grilajul astfel incat tavanul sa fie echilibrat. Cele mai multe camere vor necesita un numar de panouri de dimensiuni standard, plus un decalaj de margine, care va necesita panouri partiale.

Masoara camera paralel cu grinzile si imparte la lungimea panoului pentru a obtine numarul de panouri, care se vor integra in spatiu. Pentru a determina decalajul de perimetru la fiecare perete, scade suma lungimilor panourilor din dimensiunea camerei. In cazul in care diferenta este doar de 2 sau 3 cm pana la un panou complet, ai putea sa incepi de la un perete si sa continui spre peretele opus, cu panouri de dimensiuni standard. In cazul in care diferenta este mai mica, este mai bine sa imparti diferenta in doua, plasand jumatate in fiecare parte.

Un calcul similar cu acesta trebuie facut in directia opusa. Aici, membrii care se intersecteaza, numiti teuri cruce, sunt pozitionati in sloturile de pe fiecare grinda principala. Daca ai nevoie sa tai cativa centimetri de la capetele grinzilor principale pentru a potrivi un rand de panouri partiale, asigura-te ca tai aceeasi dimensiune de la fiecare grinda, astfel teurile cruce vor fi paralele cu peretele si deschiderile panourilor vor fi patrate.

Pentru a instala alergatorii principali, masoara de la peretele de pornire diferenta determinata si deseneaza o urma de creta de-a lungul grinzilor. Apoi, masoara 10 cm din aceasta linie si fixeaza a doua linie. Repeta aceasta procedura din 10 in 10 cm, pana cand ajungi la peretele opus. Pentru a sprijini alergatorii principali, insurubeaza suruburi mici in fiecare a treia grinda transversala, de-a lungul semnului din creta. Apoi, fixeaza sarma la fiecare surub, rasuceste firul de cel putin trei ori in jurul sau in partea de sus si intinde sarma, strans, in intreaga camera, la aproximativ fiecare 20 cm. Utilizeaza aceasta sarma pentru a nivela fiecare alergator principal atunci cand il atarni de firele sale.

Stabileste la capatul de plumb al alergatorului pe plafon si coboara-l pana cand atinge prima sarma. Uita-te de-a lungul grinzilor pentru a determina unde sa indoi prima sarma de suport. Indoaie sarma, trece-o prin gaura mai apropiata din alergator, indoai-o in sus si infasoar-o de cel putin trei ori.

Instalarea sistemului de sustinere al unui tavan fals

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.