Cei care doresc sa isi deschida o afacere in domeniul constructiilor ar trebui sa stie bine ce inseamna aceasta meserie, ce pregatire trebuie sa aiba angajatii si sa cunoasca bine masinariile si aparatura. Macaraua, buldozerul si betoniera nu sunt singurele masinarii care exista, desi sunt cele mai comune, dar cu siguranta ai auzit si de concasoare, excavatoare, motostivuitoare, autobasculante, incarcatoare. Sigur nu iti par straine, ai mai auzit de ele.
Un sit de constructii nu se poate lipsi de aceste utilaje. Un utilaj bun, cum ar fi un concasor la pret accesibil, este un bun start intr-o afacere. Utilajele trebuie achizitionate din cele mai bune locuri si de la importatori de calitate si de renume. Iar inainte de asta, trebuie sa stii macar o scurta definitie a fiecarui utilaj ce urmeaza sa il folosesti. concasor
Macaraua este un utilaj care functioneaza manual sau mecanic, pe principiul scripetilor, si care este folosit pentru ridicarea pe verticala si transportarea pe orizontala a unor obiecte grele. Macaraua este utilizata frecvent in lucrarile de constructii a unor cladiri inalte, poduri si sunt in general cele mai cunoscute dintre utilaje. Modelul unei macarale este inconfundabil.
Buldozerul este compus dintr-un tractor pe care este montat echipamentul de lucru. Acest echipament este constiuit dintr-o lama sustinuta de un cadru care este actionata de cilindrii hidraulici sau de cabluri, daca este un model mai vechi. Acesta are o utilizare complexa. Este indispensabil in constructii.
Un excavator este un utilaj de sapat pamant si de extragere a balastului, nisipului, pietrei sparte sau altor materiale din cariere sau locuri greu accesibile. Excavatorul efectueaza secundar sau implicit si operatia de incarcare a materialului excavat sau extras.
Un stivuitor este o masina autopropulsata sau manevrata de catre om si este folosit la transportul marfurilor atat pe orizontala, cat si pe verticala. Cu siguranta l-ai vazut in supermarketuri sau in halele industriale. Persoana care manevreaza aceasta masinarie trebuie sa aiba un certificat in acest sens, iar titlul meseriei se numeste tot stivuitor.
Nu in ultimul rand, concasorul este o masina proiectata pentru a reduce materiale solide cum ar fi roca, in componente mai mici. In general sunt folosite pentru a produce piatra concasata in scopul folosirii acesteia in constructii.

Afla mai multe si intereseaza-te de tot ceea ce tine de acest domeniu daca vrei sa activezi pe viitor in acesta.

Invata despre utilajele din constructii

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.