Cand vine vorba de alegerea unei locuinte, ne vin in minte o multime de intrebari. Sa alegem un apartament, o casa sau o vila in Cluj intr-un cartier rezidential? Apoi te intrebi care este zona care se potriveste cel mai bine nevoilor tale? Este mai buna viata la casa decat la apartament? Spatiul de care vei dispune va fi suficient de mare si incapator pentru familia ta? Dupa aceea intervin intrebarile care tin de calitatea materialelor si finisajelor, si bineinteles apoi vin intrebarile despre bugetul de care dispui.

casa in ClujInsa dincolo de toate aceste aspecte fiecare tip de locuinta are avantaje si dezavantaje. Poate pentru unii este visul lor de o viata sa aiba o vila, poate pentru altii un apartament intr-o zona centrala e tot ceea ce si-au dorit.

Avantajul major de a locui o casa il reprezinta spatiul personal larg de care beneficiezi. Curtea este elementul esential la care viseaza cei mai multi dintre noi. O dupamasa de duminica in gradina alaturi de familie si prieteni este unul din marile dorinte ale romanilor. Posibilitatea de relaxare intr-un spatiu personal este primul dintre motivele pentru care cei mai multi romani aleg o vila intr-o zona in afara orasului. Insa, sa locuiesti la casa nu e atat de comod si idilic cum si-ar putea imagina multi. Spatiul din jurul casei, gradina, toate trebuie ingrijite si amenajate. Sa locuiesti la casa presupune mai multa munca prin curte, decat munca pe care trebuie sa o prestezi daca locuiesti la apartament intr-un bloc.

Pe de alta parte, avantajul major al unui apartament este acela ca toate sunt aproape de tine: serviciu, magazin, distractia, totul e mai accesibil si mai aproape, insa daca locuiesti undeva in afara orasului vei avea de parcurs o distanta mai mare pentru a ajunge in oras. Daca ai norocul sa nimeresti si niste vecini „prietenosi”, viata la bloc va fi foarte „frumoasa”. Insa daca esti o persoana petrecareata si iti place sa iti inviti prietenii la tine, ar fi bine sa nu alegi un apartament intr-un bloc de pensionari. Vor crea o alianta impotriva ta, iar locuitul int-un bloc unde fiecare miscare iti este urmarita nu poate fi prea placut.

Dincolo de toate aceste aspecte unul din cele mai importante motive pentru care romanii aleg un apartament in detrimentul unei case sau vile este bugetul. E adevarat, este mai ieftin sa cumperi un apartament decat o casa, iar cei mai multi nu isi permit o investitie atat de mare. Pana la urma, indiferent ca vei alege un apartament sau o vila, important este sa te simti ca acasa, sa fii fericit si multumit de locuinta ta.

Eden Imobiliare str. Dorobantilor nr 42 Ap 14 Et 1 Cluj-Napoca, Romania 400117 Phone: 0371376027

Cea mai grea intrebare, casa sau bloc?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.