Ieri, inca sambata fiind, m-a trezit un telefon matinal. Prea matinal pentru o zi pe care o sortisem odihnei.

La cafea, a trebuit sa deschid usa prietenului insomniac si sa-mi petrec dimineata ascultand povesti de la job, intrigi si fapte petrecute cu o zi inainte. Am ramas cu cafeaua si durerea de cap, amicul a plecat linistit si relaxat.

Cu ceva zile in urma, o alta cunostinta m-a sunat disperata sa ii gasesc oferta potrivita pentru un tur la Praga. Pentru altcineva, am  rascolit internetul intreg pentru un suport de baie in forma de buburuza. Sa fie albastru, sa aiba x dimensiuni si musai o ventuza puternica.

Am scris eseuri pentru cunostinte care sunt inca la facultate si am facut cumparaturi pentru toate batranele din blocul in care locuiesc.

Uitandu-ma in urma, practic nu lipseste vreo activitate pe care sa nu o fi facut-o, fie pentru propriile mele nevoi, fie pentru alte persoane. In continuare traiesc insa o dilema existentiala. Care sunt motivele pentru care cei din jur apeleaza la mine cand au nevoie de ceva? Excursii in lumea asta mare, cumparaturi, discutii.

Sa fie oare siguranta faptului ca raspunsurile mele ven in urma unei experiente?

Ultima oara cand m-am mutat, gasind linistea si raspunsurile la intrebari cheie, am ales un apartament gol. Sau el m-a ales pe mine, din dorinta de a fi transformat intr-un loc placut si armonios?

Cum peretii erau negri de fum si cimentul era acoperit cu un linoleu imbacsit, pus inca de la construirea blocului, am realizat faptul ca este musai sa desfiintez tot.

Am invatat astfel sa pun si parchet, culmea, ajutata de fostul proprietar. Si dupa ce l-am pus intr-o camera, mandra fiind de mine, am aflat ca sub parchet este necesar sa fie amplasata o folie protectoare.

Grosimea acesteia tine de nevoi. Poate fi pusa doar de protectie, asa cum scriam mai sus, dar sa si izoleze termic. Intre timp, am descoperit ca sunt si alte solutii cu exceptia acestei asa-zise folii.

Dar nu despre asta este vorba; treaba e ca am luat-o de la capat, dupa ce am scos parchetul. Si iti spun din experienta, sa il scoti este diametral opus ca timp si atentie cu momentul montajului. Clar acelasi lucru ramane valabil si in cazul in care ne referim la lambriuri.

Facand o paralela, e ca atunci cand vrei sa scoti faianta de pe perete, insa doresti sa-ti ramana intreaga.

Am cojit si pereti si am pus si gled. Partea complicata ramane insa schimbatul becurilor, deoarece cand vine vorba de electricitate, am o fobie.

Hm, tocmai mi-am amintit de neonul din baie care nu mai functioneaza.

Casa mea este un loc armonios acum, insa clar nu ma suna sa te ajut pentru montarea parchetului, deoarece raspunsul va fi un nu clar.

Zi senina! Si foloseste lipici de calitate!

 

Calitate si experienta

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.