Cu ceva vreme in urma, am luat decizia sa fac si mai multa curatenie in viata mea. Ma opresc doar la aspectul legat de casa. Am luat la mana fiecare lucru pe care il am. M-am gandit, am analizat, le-am pus pe toate intr-o categorie sau alta.

Am descoperit obiecte pe care nu le foloseam de ani de zile si obiecte care nu mi-au placut niciodata. Pe toate le-am dat. Si a urmat la ceva vreme un nou episod de triere. Privind in urma, tot ma intreb curioasa fiind, cum au avut loc si “unde” au avut loc atat de multe lucruri intr-un spatiu destul de mic.

Astfel, am realizat si faptul ca nimic din ceea ce am dat nu imi lipseste si ca as fi dispusa sa renunt si la altele. Am descoperit ca obiectele au o insemnatate pentru mine doar daca au o utilitate, ca nu imi plac cele care doar stau sa ocupe spatiul, ca nu sunt adepta suvenirurilor si a condensarii timpului intr-o iluzie cu forma. Ceea ce nu as da niciodata sunt electronicele.

Si daca in ceea ce priveste restul obiectelor care m-au inconjurat in urma cu ceva luni, am facut alegeri mai mult sau mai putin inspirate, in cazul tehnologiei, tot ceea ce am imi este de folos.

Sunt adepta unui spatiu cat mai liber si a unei vieti cat mai aerisite, fara intalniri inutile sau relatii care sa fie pastrate doar pentru existenta lor. Consider ca timpul este scurt si in fiecare zi sunt recunoscatoare tehnologiei pentru toate hobbyurile pe care mi le pot transforma in job-uri.

Exista solutii pentru orice necesitate, asa cum exista site-uri care ofera o lume intreaga spre a fi descoperita. Elefant este unul dintre ele.

elefantCu cat esti mai informat, intelegi modul in care decurg faptele desfasurate in jur, te intelegi pe tine si pe oamenii care iti stau alaturi intr-o situatie sau alta. In locul unor albume groase care sa ocupe spatiul, albume care sa adaposteasca povesti de viata, totul poate sta in format digital, pe un hard disk extern, asa cum aparatele electronice de fotografiat pot reprezenta un exercitiu bun pana la perfectionare. Nu risti sa arunci bani, cum nu risti sa cumperi filme mereu si mereu. Bateriile sunt reincarcabile, iar un laptop condenseaza si timpul si spatiu, fara sa te impedici de o unitate pc mereu.

Masinile de spalat salveaza vremea destinata pregatirii hainelor, iar aspiratorul imbunatateste prin curatenia pe care o ofera in urma folosirii, modul de trai si implicit sanatatea.

Timpul este pretios, iar un spatiu aerisit aduce mereu noi idei. Este o teorie testata pe mine, in viata mea. Tehnica inseamna libertate, cum alegerile ne apartin intotdeuna.

Tu cum stai la capitolul curatenie in viata ta si in spatiul in care iti petreci majoritatea timpului? In ce investesti energie mai mult decat este de fapt necesar si ce iubesti cel mai mult?

Acum este randul tau sa imi impartasesti si un alt secret.

Libertatea tehnicii

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.