Bunica mea cocea mere pe soba inalta de teracota. Preferatele mele erau insa gutuile. Deveneau tot mai parfumate odata cu timpul petrecut pe dalele incinse.

La gura sobei, povestile aveau continut si imaginatia mea era atat de bogata. Iubeam soba de teracota a bunicilor mei, avea o putere aparte si aducea o caldura asemeni, dincolo de ceea ce puteam palpa. Era cu adevarat magica, asemeni intamplarilor cu zmei, printese sau uriasi, pe care le ascultam cu atat de multa placere, in liniste.

Magie gasesc acum in nenumarate lucruri, in razele soarelui plapand de iarna, in sunetul rotilor dr bicicleta sau in hartiutele colorate pe care le pun drept remember.

La inceputul fiecarei toamne, intr-unul din locurile in care am locuit, caldura intarzia sa apara, iar caloriferele reci imi stricau voia buna. Mi-a luat insa ceva timp, pana sa realizez motivul pentru care, brusc, acasa e un loc monoton si deloc placut. Mi-a luat ceva timp, pana sa imi dau seama ca durerea de spate pe care o aveam, nu este din cauza gentii grele pe care o car zilnic, ci din cauza hainelor, prea multe haine de care ma dezbrac, pentru ca apoi sa le inlocuiesc cu altele, inainte de culcare. Prea multe haine. Tocmai de aceea iti recomand si tie, in cazul in care te afli intr-o situatie asemanatoare, instalarea si respectiv utilizarea unei centrale termice.  Primul avantaj in acest caz, consta in faptul ca ai controlul asupra temperaturii din casa, poti sa pornesti sau sa  opresti centrala, in functie de necesitati.

Eu sunt nascuta iarna. Ar trebui poate sa nu imi fie teama de frig, sa stau cu nonsalanta, cu tricouri decoltate si sa zambesc ironic temperaturilor cu minus. Insa, asa cum scriam mai sus, confortul termic imi este absolut necesar si sunt convinsa ca un astfel de fapt este valabil in cazul tuturor. Nu ne putem minti ca ne este bine, ca putem sa gandim sau sa zambim, ca ne desfasuram activitatea cu calm si relaxare, cata vreme purtam un numar infinit de haine si implicit durerea de spate cauzata lor.

O centrala termica prezinta un confort ridicat in functionare, reglajele sunt simple, iar reactia este una rapida si totodata eficienta. Este inexistent pericolul de explozie si nu trebuie sa te temi de noxe, deoarece acestea nu sunt daunatoare mediului, cum de altfel, nu este necesar nici aerul de combustie sau cosul de evacuare a gazelor de ardere.

Cand vine vorba de incalzire, alegerea mea a ramas Ferroli. Ofera echipamente si totodata interventii de specialitate in garantie sau post-garantie, prin centrele service autorizate.  Asadar, ma bucur de caldura, insa si de siguranta faptului ca aceasta nu imi va lipsi, cum se intampla inainte.

Amintirile le port cu mine, le cern, aleg din ele frumosul si tratez ce ma doare inca, sunt recunoscatoare bunicii mele si povestilor sale magice aflate la gura sobei de teracota, deoarece, datorita ei am indragit cartile apoi, si imi este foarte usor sa scriu ceva. Sunt recunoscatoare tehnologiei si informatiei care, puse cap la cap imi ofera confortul necesar. Ori eu consider ca asigurarea bazei complete in ceea ce priveste necesitatile, lasa loc pentru restul minunilor care vin in jocul numit viata.

Cat de cald iti este? Cat de bine de simti acum cu tine, in locul in care iti petreci majoritatea timpului?

Confortul termic, garantie magiei

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.