Intr-o dimineata, cand soarele imi batea cu razele sale plapande in fereastra, mirosul imbietor al preparatelor bunicii mi-au adus automat zambetul pe buze. Afara era inca iarna, zapada scartaia sub talpile saniutei cand ieseam, iar cerul de sticla parea pictat.

mingiute cu ciocolataIarna, bunica mea avea timp dedicat rasfatului. Duceam dorul acestei perioade in restul anului.

Gradina era in hibernare, iar bunica se juca cu faina alba intr-un lighean mare din tabla, alaturi de multe ingrediente care miroseau atat de frumos. De sarbatori, avea o reteta de cozonac pufos. Imi placea sa imi pierd degetele in tavile inalte cu cozonaci, imediat ce se raceau, scoase de la cuptor fiind. In restul timpului, stateam cuminte si asteptam placinta cu gutui, mere sau branza pe care o pudra tacticos cu zahar si scortisoara.

Am incercat sa gasesc minunile facute de bunica mea, fie preparandu-le personal, fie intr-o cautare avida in magazine. Imposibil insa. Cele de casa aduc un soi de savoare asemanatoare, aduc povestea. In plus, cata vreme stii ce pui in mancare, oua sau faina, nu inlocuitori artificiali, aduci un plus sanatatii.

A fost lansata comunitatea iubitorilor de delicii coapte – Sa Preparam Savuros.

Totul a pornit de la crearea unei pagini de Facebook, Sa preparam savuros, unde, pe langa editori, fiecare dintre fani posteaza retete de preparate coapte, trucuri din bucatarie, idei de noi produse. Oamenii comunica pe baza acestor teme. Pagina a functionat atat de bine, strangand multe persoane in jurul ei, incat comunitatea Sa Preparam Savuros s-a mutat si pe site-ul cu acelasi nume. Tu ti-ai facut cont?

Proiectul este sustinut de catre brandul de drojdie Secretul Bunicii.

Pe langa consolidarea acestei frumoase comunitati, Sa preparam savuros doreste sa incurajeze alimentatia sanatoasa si mancarea gatita acasa. In cazul preparatelor coapte exista un grad foarte mare de abandon al acestui obicei. Reprezinta o necesitate ca oamenii sa isi aminteasca faptul ca preparatele coapte facute acasa sunt gustoase, mai sanatoase. Gatirea lor este o activitate recreativa si plina de satisfactii, chiar alaturi de copii.

Asadar, de acum inainte pagina de Facebook si site-ul Sa Preparam Savuros vor merge in paralel si invita pe toata lumea sa le fie aproape. Sunt promise o multime de trucuri utile, continut de calitate, multe concursuri cu premii substantiale si nu numai. Exista si un concurs la care te invit sa participi.

Alimentatia corecta este o treapta pentru pastrarea sanatatii. Fa alegeri cu cap! Timpul este destul pentru cel care stie sa il foloseasca!

Sa preparam savuros!

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.