Afinele sunt o combinatie unica de fructe delicioase, sanatoase, iar daca alegi niste plante de afin in ghiveci pentru gradina ta, atunci pe tot parcursul anului te vei putea bucura de frumusetea ornamentala a acestor arbusti.

Blueberry 'Top Hat'
Blueberry ‘Top Hat’

Daca te hotarasti sa cresti astfel de plante trebuie sa stii ca sunt relativ usor de crescut si necesita o ingrijire minima. Respectand cateva reguli de baza, aceste plante de afin vor prospera timp de mai multe decenii si iti vor oferi fructe abundente la fiecare recolta.

Mai jos ai cateva sfaturi care te vor ajuta la asigurarea succesului cand vine vorba de o plantatie de afini bine intretinuta.

Selectati o locatie insorita cu un sol bine drenat, fara buruieni si care este bine lucrat si intretinut. Este recomandat sa iti infiintezi plantatia intr-un loc unde irigarea este accesibila pentru ca, cele mai bune rezultate le vei obtine daca vei mentine radacina umeda pe tot parcursul perioadei de dezvoltare.

Daca solul nu este bine irigat atunci plantarea afinelor pe paturi inaltate reprezinta o optiune excelenta. De asemenea, plantele de afin pot fi crescute si in ghiveci, pentru a te bucura de fructe delicioase chiar la tine acasa.

Afinele prefera solurile acide. Daca solul nu este asa cum il prefera aceste plante de afin, muschiul de turba este excelent la momentul plantarii.

Atunci cand le plantezi trebuie sa tii cont de anumite indicatii. Este nevoie de o groapa adanca de aproximativ jumatate de metru, cu o distanta de 30 de centimetri intre plante. Atunci cand le plantezi este recomandat sa adaugi si muschi de turba pre-umezit si sa amesteci bine cu pamantul.

In cele mai multe zone afinele se planteaza toamna sau primavara, insa in multe regiuni se poate planta in orice perioada.

Daca te gandesti sa iti infiintezi o plantatie de afin, trebuie sa fii atent si la materialul saditor pe care il alegi. Acesta trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa provina de la culturi acreditate. In caz contar, daca optezi pentru a primi subventii din partea Uniunii Europene, nu vei primi nimic daca plantele tale de afin nu provin din surse sigure. In plus, pepinierele acreditate sporesc siguranta ca materialul saditor este de cea mai buna calitate, fara a exista pericolul ca plantele tale sa fie bolnave si sa iti pierzi cultura.

Atunci cand vine vorba de infiintarea unei palntatii de afin sunt o multime de reguli de respectat, insa odata ce ai pus la punct toate detaliile, cultura ta nu va mai avea nevoie de tine, sa depui prea mult efort. Plantele de afin sunt printre cele mai rezistente la boli, nu sunt pretentioase si nu necesita o ingrijire exagerata.

S.C. Renard Olunden S.R.L.

Afinele – plantele usor de crescut si intretinut

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.