Concasorul, des utilizat in constructii, este acea masina de sfaramat materiale dure, folosita in industriile extractive sau de prelucrare. Aceasta masina are si piesele sale care o ajuta sa functioneze, care pot fi schimbate, inlocuite. Daca vrei sa stii mai multe despre concasoare si piese, citeste in continuare descrierile fiecarora:

concasoareFalci concasor – aici gasim produse auxiliare precum falci concasor cu dinti marunti, dinti de cariera sau dinti standard. In cazul falcilor de concasor, exista o serie de factori ce trebuie luati in considerare pentru obtinerea unui produs superior calitativ. Acestia pot fi grupati in doua categorii: factori care influenteaza durata de functionare a falcii, si factori care au o mare influenta asupra productivitatii concasorului.

In ceea ce tine de longevitatea unei falci de concasor, exista alti factori de care trebuie tinut cont: compozitia chimica, temperatura de turnare si tratamentul termic al produsului.
Atat forma dintelui cat si forma falcii reprezinta itemi importanti care au o influenta semnificativa asupra productivitatii concasorului.

Ciocane concasor – exista ciocane confectionate din otel manganos, din fonta martensitica, cu insertie ceramica, sau din crom. Despre ciocanele din otel manganos putem aminti unele caracteristici: ciocanele din otel manganos au cel mai redus pret de achizitie in comparatie cu restul aliajelor. Astfel, ciocanele din otel sunt alegerea potrivita pentru toate aplicatiile unde sunt preconizate forte mari de impact si au o rezistenta foarte scazuta la abraziune.
Placi de presiune pentru concasoare – placa de presiune este un element de baza pentru buna functionare a concasorului. In cazul unor sarcini mai solicitante, placa de presiune se va sparge protejand falcile concasorului, pendulul sau rulmentii. Este recomandat si important sa nu inlocuiesti placa de presiune cu o piesa din otel care crezi ca ar putea fi similara si ar ajuta in acelasi sens. Daca totusi alegi sa improvizezi, gandeste-te si ia in considerare faptul ca defectiunile accidentale afecteaza grav bugetul si se intampla in cel mai nepotrivit moment.

Ca si piese de concasoare mai exista blindajele (lateriale si de impact sau pentru cuva de alimentare a concasorului). Acestea sunt realizate tot din otel manganos. Cuva de alimentare a concasorului este prevazuta cu un ciur din tabla rezistenta la abraziune, astfel incat piatra marunta sa nu ajunga in concasor. In acest sens ajuta blindajele.
Acum poti sa spui ca ai aflat mai multe si ca ai invatat cate ceva despre piesele de concasoare. Alege doar pisese de calitate pentru concasoarele din industria in care activezi si nu uita ca improvizatiile pot fi periculoase.

Care sunt piesele concasoarelor?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.