Batranul gandeste: am muncit o viata, deh! Imi doresc acum o batranete linistita. In sfarsit fac doar cum simt. Nu ma intereseaza ca trantesc usa de la sifonier la miezul noptii. Si nu ma intereseaza cand imi intind rufele la uscat, de faptul ca sfoara pe care stau, este prea lasata, astfel incat acopar fereastra celui de sub mine.

Nu ma intereseaza cand vorbesc tare la telefon si ma fac auzit in tot blocul si nici daca deranjez pe cineva atunci cand inchid zgomotos usa de la lift. Am muncit o viata, am drepturi.

Vreau sa fie liniste cand dorm, iar scancetul nou nascutului din vecini nu este deloc pe placul meu. Eu am drepturi.

Tanarul gandeste: cand scap de scoala, sigur urmeaza o lume mai buna. Lumea aia va fi frumoasa. Sigur oamenii zambesc si toti ma vor ajuta la nevoie. Am sa spun “vreau” si toti imi vor fi alaturi. Sigur urmeaza o lume mai buna undeva acolo, ramane doar sa o astept.

Toti avem drepturi, cum toti visam, toti avem asteptari, insa secretul pentru toate acestea consta in actiune. Instruirea continua este parte a reusitei. Succes spiritual, material, succes in cariera.

Viata este construita pe nivele, din invatare continua, fie ca luam in calcul cursuri, un training legat de ceea ce te pasioneaza sau team building-uri specializate. Cand vrei sa ai rezultate bune, prima treapta este sa te instruiesti in domeniul in care te vrei specialist. Un training in vanzari este binevenit oricand, fie ca vinzi produse, servicii sau ceva ce stii sa faci foarte bine!

In orice tip de relatie, ceea ce dai, vine inapoi. Instruirea iti deschide mintea si totodata te lasa sa vezi de fiecare data cele mai bune idei, sa aduci oportunitatile dorite in planul fizic.

Ma gandesc la proverbul cu perele. Ei bine, ele nu cad atata timp cat nu misti pomul sau cata vreme nu folosesti o scara pentru a escalada copacul. Perele sunt dorintele, iar asteptarea si simpla speranta sunt departea de a constitui elemente pentru o viata implinita. Cand nu iti place un lucru in jur, incearca sa schimbi in primul rand acelasi lucru la tine, sa oferi respect si sa il primesti.

Calitatea este departe de a fi echivalenta cu cantitatea, cum cantitatea nu inseamna neaparat reusita. Insa instruirea reprezinta singurul drum viabil in escaladarea muntelui dorit.

Treptele reusitei

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.