Mă întreb de ce noi, femeile, ne găsim atât de greu timp pentru problemele noastre pe măsură ce înaintăm în vârstă. Prinse între job, familie și alte responsabilitățile zilnice, uităm uneori să avem grijă de noi și să ne dăm seama cât de importante suntem de fapt pentru cei din jurul nostru.

N-am să uit niciodată cât de îngrijorat a fost soțul meu, știind că am dureri abdominale, amețeli și stări de greață. N-a rezistat mai mult de două zile până când m-a rugat să îmi fac programare, căci, dacă era după mine, o mai duceam așa până când mi se mai elibera programul. Ceea ce nu se întâmplă niciodată, pentru că nu voi avea niciodată timp dacă nu aleg să eliberez câteva ore. Îmi căutam inutil scuze, pentru că sănătatea trebuie să fie prima pe lista priorităților mele. Atunci nu înțelegeam, dar am înțeles în timpul consultului.

MartisorÎn timpul vizitei la medicul ginecolog mi s-a descoperit un chist ovarian, o afecțiune ginecologică foarte frecventă, de altfel, în rândul femeilor de toate vârstele. Normal că m-am speriat și am regretat că nu am venit mai repede la medic, dar am făcut tot ce era de făcut din acel punct încolo ca să mă tratez cât mai repede și să evit complicațiile.

Din fericire, n-a fost nevoie de intervenție chirurgicală, dar nici nu vreau să mă gândesc la ce ar fi putut să urmeze dacă nu ascultam de soțul meu care are mai multă grijă de mine decât ar trebui eu să am. Tot el mi-a spus că vrea să facem amândoi controale de rutină recomandate fiecăruia. Astfel că, în fiecare primăvară, eu merg medicul senolog și la ginecolog să fiu sigură că nu voi mai avea probleme și că afecțiunile feminine care pot să apară sunt depistate din timp.

Anul acesta am ales un pachet de servicii care mi-a amintit că prevenția e cel mai de preț dar din viața unui om. Donna Mărțișor este un pachet creat pentru femei de Donna Medical Center și conține investigațiile esențiale pentru prevenție. Dacă vă programați pentru un consult senologic și unul ginecologic în luna martie, veți primi în plus un test Papanicolau gratuit din partea clinicii. Vă încurajez și pe voi să mergeți la control la fel cum m-a încurajat și soțul meu. Nimic nu e mai important ca sănătatea, iar Luna Femeii ar trebui să fie despre mai multă grijă față de ceea ce e de neînlocuit!

Sorina V.

Amanarea iti pune in pericol sanatatea

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.