Am adunat multe obiecte in jurul meu, de la carti sau haine, pana la asa zisele “nimicuri”. Au fost destinate unei actiuni, unei anumite perioade din viata. Toate au venit in intampinarea unor nevoi.
Le-am tot mutat, aranjat si rearanjat, am inceput sa si dau din ele. Am trecut prin diverse etape, in practica, tot testand. Am citit despre amenajarile interioare, am cautat solutii.
In primul rand, lipseste logica pastrarii obiectelor de care nu mai ai nevoie, cum de altfel, un spatiu mult prea incarcat iroseste timpul si energia, in cautarea lucrurilor cu adevarat necesare.
Dezordinea si/ sau aglomerarea casei, indiferent cat de generos este spatiul, reduc din cheful de viata.
Uneori obiectele sunt la fel ca si mancarea sau tutunul. Poate ca si alcoolul.
Sunt goluri umplute, in incercarea de a supravietui momentelor mai putin placute, sentimentelor dureroase.
Tot mutand, aruncand sau daruind obiecte pe care le-am tot strans pe parcursul anilor, am realizat totodata ca este de ajutor o varianta buna pentru depozitare in aceeasi masura.
Ca atat pentru dormitor sau baie, pentru bucatarie si pentru restul camerelor, sunt optiuni valabile.
Toate necesita o buna cunoastere a spatiului si totodata, valorificarea acestuia la maxim.
De la hartii, carti, obiecte vestimentare sau alte obiecte, toate isi gasesc locul undeva. Optiunile de depozitare nu doar ca salveaza spatiul, dar si pe mine personal, ma ajuta totodata sa pastrez ordinea.
Amintesc si faptul ca salvez timp, cata vreme stiu clar unde se afla fiecare categorie de obiecte.
Ca sa ajungi la depozitare, treci automat prin procesul de sortare, moment in care iti dai seama clar daca ai obiecte de care nu te-ai mai folosit de ceva vreme, obiecte de care este musai sa scapi.
Dezordinea vine intr-un spatiu, indiferent de cat este acesta de generos, asemeni scarilor fara balustrade de interior. Blocheaza echilibrul. Si te intreb: care este esenta echilibrului tau de fiecare zi?