La urechile mele ajung o serie de povesti, lumea este plina de prejudecati si de frici inutile. Toate isi au radacina in lipsa cunoasterii, in lipsa dezvoltarii personale si a unor sentimente de vinovatie care nu isi au rostul.
tristete Mergem pe strada si ne purtam mastile, legam relatii si incercam sa le facem fata, la limita dintre vis si realitate, pana cand presiunea rolului devine mult prea mare. Oamenilor le este frica sa se cunoasca cu adevarat si sa munceasca pentru asta. Toate nefericirile alea vin de sub masca, din umbra pe care aceasta o acopera. Dureri si minciuna purtate din generatie in generatie. E imposibil ca lumea sa mai functioneze dupa spusele bunicii, suntem in 2016 si am face bine sa constientientizam acest lucru. Regulile zilei de ieri, nu mai sunt valabile astazi.
Majoritatea românilor dezvăluie că, în familia lor de proveniență, atitudinea față de viața intimă a fost umbrită de prejudecăți: 66% dintre români recunosc că atitudinea predominantă era una represivă, de jenă sau ruşine, iar alţi 13% dintre ei descriu această atitudine ca fiind una abuzivă, încărcată de vinovăţie.
 
Mai mult, 80% dintre români se declară nemulțumiți de corpul lor, de felul în care arată, în contextul în care insatisfacția față de propriul corp este un indicator relevant în aprecierea sănătății sexuale. Doar 20% dintre respondenți au spus că se simt bine în pielea lor.
 
Aceste date furnizate de cercetarea exploratorie realizată de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie și Otilia Mantelers, cu 1210 respondenți,  în perioada 9 aprilie – 4 mai 2016, pe paginedepsihologie.ro, indică nivelul scăzut al românilor în ceea ce privește înțelegerea culturii intimității, a pasiunii, a sexualității și a inteligenței erotice.
 
Intimitatea la romani

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.