Spre deosebire de poarta culisanta pe sine, exista o serie de avantaje pentru cei care folosesc o poarta autoportanta pentru curtea casei sau a fimei.  Desi acest tip de poarta se inchide si se deschide la fel ca orice poarta glisanta, ea nu are nevoie de sina pe toata lungimea de glisare. In timp ce portile culisante clasice pot avea role aplicate plus sina de rulare, la cele autoportante sina este sudata la baza portii. Pentru a instala o astfel de poarta ai nevoie de elemente de feronerie pentru poarta autoportanta.

porti-autoportanteAcest tip de porti se mai numesc si porti in consola, porti glisante in contragreutate sau porti cantilever. Ele se folosesc foarte mult pentru controlul accesului atat pentru curtea caselor cat si pentru curtea firmelor in zone industriale. Pentru a sustine acest sistem, trebuie sapata o fundatie si amplasat un stalp care sa sustina greutatea portii si miscarile ei. De toate aceste detalii se vor ocupa insa cei care iti vor instala poarta.

O poarta autoportanta este foarte convenabila si asta din varii motive. De exemplu, in timpul iernii, ea nu necesita deszapezire, pentru ca nu se aduna zapada pe sina. Sina este in general tubulara, nu se uzeaza, nu se deformeaza, nu se acumuleaza praf sau sau alte depuneri pe sina si asta permite instalarea portii si intr-un mediu instabil sau pe un sol care nu este orizontal. Sina este suspendata, deci nu atinge solul si asta inseamna ca nu este expusa umezelii, iar posibilitatea sa rugineasca este mult mai mica.

Rolele sunt tot timpul in contact cu sina si nici un obstacol, cum ar fi zapada, gheata sau mizeria  nu va afecta functionarea portii. Tocmai de aceea, aceste porti sunt si mult mai silentioase decat alte tipuri de porti. O poarta autoportanta va functiona la fel tot timpul anului, neffind influentata de vreme sau de alti factori si neavand nevoie de intretinere decat minima.

Poarta autoportanta este o solutie moderna, versatila si usor de folosit si durabila. Ea ofera un plus de confort si siguranta si poate culisa lateral cu gardul, ajutandu-te sa economisesti spatiu. Pe langa toate astea, aceata solutie confera o imagine moderna proprietatii pe care este folosita. Daca esti interesat de un astfel de sistem, la Ordis gaesti seturi de feronerie pentru porta autoportanta la preturi foarte bune.

Poarta autoportanta – o inventie minune a zilelor noastre

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.