Soarecii si sobolanii sunt unele dintre cele mai raspandite mamifere de pe glob. Datorita adaptabilitatii lor la orice conditii de viata, se inmultesc cu succes si patrund in orice spatiu, in special in casele oamenilor.

deratizareDeratizarea este solutia pentru a scapa de rozatoare. Operatiunea de deratizare este o forma de combatere si prevenire a rozatoarelor prin intermediul diferitelor mijloace, chimice (otrava) sau mecanice (capcane). Cum mi-a venit idea sa va scriu despre un subiect atat de ciudat? Recent am dat random pe internet peste o firma care se intitula Vulpea Ucigasa,. Mi s-a parut hilar numele,  mai ales ca vorbim despre o firma de deratizare  care ofera servicii de deratizare sobolani si soareci.

Cei de acolo presteaza servicii ce pot fi aplicate atat pentru interior (deratizare scari de bloc, apartamente, case etc.)  cat si la exterior (deratizare gradini, parcuri).

Si uite asa mi-a venit ideea sa tratez acest subiect si sa va spun mai multe despre deratizare.

Operatiunile de deratizare trebuie realizate periodic, deoarece nu au eficienta pe termen lung. Echipa recomanda ca deratizarile sa fie facute de doua ori pe an, in special primavara si toamna.

Iata cateva moduri prin care puteti scapa de rozatoarele din casa voastra:

  1. Primul mod de a scapa de soareci si sobolani este unul modern. Folositi otrava de soareci. In ziua de astazi exista numeroase sortimente de otravuri care va pot ajuta sa exterminati soarecii si sobolanii. In cazul in care va este teama sa folositi otrava, puteti folosi lipici special pentru rozatoare. Lipiciul se aplica pe bucati de carton, pentru ca mai apoi bucatile de carton sa fie asezate in zona infestata. Rozatoarele se vor lipi, iar apoi pot fi indepartate impreuna cu bucatile de carton.
  2. A doua modalitate de a scapa de rozatoare este banala capcana pentru soareci. Se pregateste o capcana, se pune momeala si se fixeaza pentru a fi siguri ca rozatoarele vor fi prinse. Tot ce trebuie este sa astepti ca musafirii nepoftiti sa fie prinsi in capcana pusa de tine.
  3. Al treilea mod de a scapa de soareci este folosirea de dispozitive cu ultrasunete. Trebuie doar sa cumperi un dispozitiv, sa il montezi, iar in scurt timp vei observa cum rozatoarele isi iau talpasita.
  4. Ai putea sa scapi de soarecii si sobolanii din casa prin modul cel mai clasic. Cumpara o pisica. Soarecii nu pot suporta mirosul psicilor. Acest lucru iti garanteaza ca la scurt timp soarecii vor pleca, sau vor fi prinsi de catre pisica.

 Prevenirea rozatoarelor este de asemenea importanta.

Aparitia rozatoarelor dovedeste ca in spatiul respectiv nu s-au respectat regulile de igiena. Asadar trebuie sa mentii in ordine fiecare colt al casei tale.

Moduri de a preveni aparitia rozatoarelor:

  1. Examineaza cu atentie usa de la intrare. Usa trebuie sa se potriveasca perfect cu pragul si sa nu existe spatii intre ele. In cazul in care exista spatii, prin acele spatii cu siguranta se vor strecura rozatoare.
  2. Verificati toate incaperile pentru a vedea daca prezinta gauri sau fisuri. Soarecii se pot strecura si prin gauri de dimensiunea unei monede mici.
  3. Daca ati gasit gauri, acoperiti-le cu vata de sticla, apoi se aplica materiale de etansare sau ciment.
  4. Pune capcane de soareci in interiorul locuintei.
  5. Ultrasunetele sunt sigure pentru animalele de companie si pentru oameni, dar rozatoarele nu le pot suferi. Soarecii experimenteaza dureri, pierderea apetitului si alte simptome atunci cand sunt expusi ultrasunetelor. Cumpara niste dispozitive cu ultrasunete si foloseste-le din cand in cand timp de doua saptamani la rand.
Cateva sfaturi pentru a scapa de musafirii nepoftiti

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.