Undeva dupa revolutie, am auzit prima oara de bitter. Era un soi de moda bautura asta, printre colegii mamei. Fiecare se trata de cateceva cu bittere naturale. Ce nu am inteles eu, a fost cum de aceeasi licoare ajuta in cazul diverselor afectiuni. Pe George il durea stomacul si intr-adevar, avea o burta proeminenta, Blumm nu putea sa doarma noaptea, iar doamna Botez dorea sa se ingrase.

Mi s-a spus ca bitterul reprezinta un leac unic pentru vindecarea multor boli, un soi de medicament miraculos compus din numeroase plante medicinale. Chiar l-am si gustat atunci, lasandu-mi impresia unei bauturi spirtoase deloc pe placul meu.

Este drept, remediile pentru diverse afectiuni se afla in natura, iar plantele folosite in fabricarea bitterului sunt alese astfel incat sa stimuleze, sa intareasca functiile vitale ale organismului, dar si pentru a preveni imbatranirea. Exista un efect puternic asupra bolilor grave fiind un remediu des indicat pentru tratarea lor.

In anumite situatii, este folosit drept analgezic, are efecte benefice asupra sistemului digestiv dar si asupra sistemului imunitar. Daca stam bine sa ne gandim, majoritatea bolilor patrund in organism pe fondul unui sistem imunitar slabit. Bitterul este considerat un elixir al vietii datorita efectelor benefice asupra organismului uman. Este un tonic si un stimulent general.

Parerea mea este insa ca e importanta si prevenirea unei stari precare de sanatate, astfel incearca sa te odihnesti si sa mananci sanatos. Fa-ti un program de sport si nu aspira mai sus decat poti duce. Exista un proverb care spunea ca in tinerete facem bani cu care sa putem cumpara sanatatea care lipseste varstei a treia. Poate sa fie un adevar sau nu, cata vreme iti respecti organismul.

In Biblie scrie undeva de faptul ca pasarile cerului nu isi fac griji pentru ziua de maine, pentru ce vor manca si se lasa in voia a ceea ce va urma.

Adevarul fiecaruia este unic, asa cum fiecare vis sau planta parfumata isi au corespondentul in realitate. Nu fiecare floare parfumata insa are si un polen bun pentru miere. Ramai sanatos si constient!

Ramai sanatos si constient!

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.