Stiai ca in tarile Uniunii Europene transportul contribuie cu 25% la emisiile totale de gaze cu efect de sera? Atunci cand viteza de deplasare a unui autoturism este mai mare de 120 km/ora, consumul de combustibil este cu 30% mai mare decat la 80 km/ ora.

Schimbarile climatice reprezinta deja o realitate, includ modificarea temperaturii, a cantitatii de precipitatii sau a vantului, a presiunii atmosferice, din cauza emisiilor de gaze cu efect de sera generate de activitatea umana. Cumva, pentru atenuarea consecintelor, fiecare dintre noi poate lua masuri, deoarece un intreg este constituit din detalii.

Am citit in urma cu ceva vreme o stire legata de masina electrica si de posibilitatea achizitionarii acesteia in Romania.

Programul de promovare a vehiculelor electrice se desfasoara anual, la nivel national.

Se pot inscrie atat persoanele fizice si cele juridice; operatorii economici fara personalitate juridica.

Astfel, prin Ordonanta Guvernului nr. 40/2015, exista un ecotichet cu o valoare de  20.000 de lei (cca 4.500 euro), in cazul in care daca se opteaza pentru cumpararea unui autovehicul pur electric si respectiv 5.000 de lei (cca 1.100 de euro), daca se opteaza pentru cumpararea unui autovehicul electric hibrid care sa aiba o sursa de alimentare externa.

Autovehicule pur electrice au motor electric si sunt alimentate de la o sursa electrica. Autovehiculele electrice hibride genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 50g/km.

O modificare a temperaturii mai mica de 1 grad C poate parea nesemnificativa, insa efectele acestei cresteri pot fi ireversibile in multe sectoare. Modificarea temperaturii medii determina cresterea frecventei si a intensitatii incediilor vegetatiei, dar si a altor fenomene meteo extreme, de la canicula, la seceta prelungita sau ger extrem.

Alege cu responsabilitate! Toate actiunile realizate se intorc asemeni unui bumerang.

Schimbarile climatice. Modalitati de transport.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.