Pentru mentinerea sanatatii, consumarea laptelui este absolut necesara in alimentatia de zi cu zi. Ins,a pentru a putea fi pus pe rafturile magazinelor, laptele trece prin diferite tehnici, fara de care acesta nu ar putea fi consumat. Una dintre tehnicile obligatorii este aceea de racire a laptelui, aceasta este cunoscuta in randul detinatorilor de ferme. Tehnica de racire a laptelui se realizeaza cu ajutorul unui tanc de racire a laptelui care indeplineste anumite standarde.

tanc racire lapteTancurile de racire a laptelui trebuie sa fie confectionate dintr-un material rezistent precum este inoxul pentru a avea o durata mai lunga de viata. In cazul in care detineti o ferma si doriti sa va achizitionati un tanc de racire a laptelui trebuie sa cunoasteti cateva detalii tehnice depre acest utilaj profesional.

Ce trebuie sa stii despre tancul de racire a laptelui

Un tanc de racire a laptelui este indispensabil intr-o ferma prospera in care se produce laptele.

Varianta laptelui regasita pe rafturile magazinelor este rezultatul unor lungi procese, printre care se numara si cel de racire care se realizeaza doar cu ajutorul unui utilaj de tipul tancului de racire.
Detinatorii de ferme cunosc importanta pe care o are intreg procesul prin care laptele trece, de aceea au standarde inalte atunci cand vine vorba despre utilajele necesare.

Iata care sunt cerintele pe care un tanc de racire trebuie sa le indeplineasca:

Motorul de agitare trebuie sa aiba o putere destul de mare pentru a realiza 30 de rotatii pe minut pentru 100-1000 de litri.

-Materialul din care este confectionat tancul de racire a laptelui trebuie sa fie rezistent si durabil, in plus acesta nu trebuie sa nu modifice calitatea laptelui. De asemenea, capacul care acopera trebuie sa fie din acelasi material.

-Trebuie sa fie dotat cu un termostatus usor de manipulat, cu un sistem de control, astfel temperatura laptelui va fi optima.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante cerinte pe care fermierii le au in legatura cu tancul de racire. In cazul in care va achizitionati un astfel de utilaj asigurati-va ca indeplineste aceste trei cerinte.

Un astfel de tanc de racire a laptelui reprezinta o investitie destul de costisitoare, insa in timp aceasta va fi amortizata, datorita profiturilor ce vor veni in urma comercializarii laptelui produs.

De asemenea, daca sunteti in cautarea unui astfel de utilaj trebuie sa stiti cu exactitate unde este spatiul in care acesta va fi plasat pentru ca in functie de nevoile pe care le aveti puteti achizitiona tancuri de racire orizontale si verticale.

Echipamentele zootehnice sunt menite pentru a usura munca omului si sunt indispensabile in cadrul unei ferme ce isi doreste sa ajunga la standarde europene.

Laptele trebuie depozitat intr-un tanc de racire a laptelui conform unor legi, deci acestea, pe langa faptul ca sunt utile, respecta si normele impuse de catre lege.

Detinatorii de ferme cunosc importanta unui asemenea tanc de racire a laptelui si au ales sa investeasca intr-un viitor profesionist in conformitate cu standardele europene si cu cele impuse de lege.

Respecta legea si achizitioneaza un tanc de racire a laptelui pentru ferma ta

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.