Undeva in liceu, am descoperit piramida lui Maslow. Pe langa teoria inteligentelor multiple, reprezinta unul din lucrurile la care ma raportez. Pe scurt, pentru mine, piramida lui Maslow inseamna simplu, urmatoarele fapte: nu poti sa gandesti pe burta goala, e extrem de greu sau frustrant sa incerci sa accezi catre teoreme filosofice sau calatorii initiatice, cata vreme iti este frig, cata vreme, necesitatile fizice, nevoile de baza sunt departe de a fi indeplinite.

vanzari case PloiestiCasa reprezinta nevoia de siguranta, de confort, indeplineste familiaritatea si calmul. Un ambient placut si confortul necesar reprezinta baza pentru idei si pentru o scara superioara nevoilor fizice. E drept, uneori, oricat de frumoasa sau confortabila ar fi casa in care locuim, vecinii sunt departe de  a respecta reguli elementare de bun simt, de la zgomote de obiecte, pana la vorbitul tare la telefon la prima ora, acestea sunt puncte in minus pentru liniste.

Oamenii sunt pe scari diferite ale evolutiei, pot sau vor sa inteleaga sau sa nu inteleaga ce se petrece, empatizeaza sau nu. Important este ce facem noi pentru noi.  Vanzari case Ploiesti reprezinta un pas catre altceva, un oras mai mic e un oras de cele mai multe ori mai linistit, un oras in care oamenii se cunosc de cele mai multe dati si poarta un oarecare respect fata de cei din jur. Ploiestiul este de asemenea mult mai aproape de munti, mai aproape de vacanta, fara vreun efort deosebit de a strabate de exemplu un oras mare, cum este Bucurestiul. Uneori, sa treci Bucurestiul de la un capat la altul cu masina ia mai mult timp decat daca ai lua un avion catre Amsterdam.

Ce faci cu timpul tau? Cum investesti in linistea si in sanatatea ta?

Cat de important este mediul in care traiesti, cat de mult iti place? Cat de mult te integrezi in el si in ce masura iti ofera rezolvarea nevoilor de baza? Ce faci pentru indeplinirea nevoilor personale, sufletesti, dincolo de cerintele societatii? Cat de bine iti este in viata ta?

Piramida lui Maslow este doar punctul de plecare catre implinirea personala, implinire care porneste de acasa.

Nevoia de siguranta si piramida lui Maslow

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.