Pe langa foarte multele intrebari la care trebuie sa gasesti raspunsuri cat mai repede si cat mai bine, atunci cand doresti achizitionarea unei mobile, intrebarea din titlul acestui articol reprezinta intrebarea al carui raspuns este cel mai greu de dat. Cum asa? Deoarece acest raspuns necesita o analiza mult mai amanuntita, lucru pe care nu toti oamenii il fac. Din acest motiv, in cadrul articolului, am sa scriu atat despre mobila la comanda cat si despre mobila de serie. La finalul acestui articol sper ca voi putea oferi mult mai usor un raspuns la intrebarea initiala, indiferent ca este vorba despre mobila bucatarie, living sau pentru oricare alta incapere dintr-o locuinta.

Avand in vedere ca mobila de serie este cel mai raspandit tip de mobila, o sa incep prezentarea cu acesta. Principalul avantaj al mobilei de serie este reprezentat de pretul scazut cu care se vinde. Pentru ca puterea de cumparare a romanilor este destul de mica, cred ca este lesne de inteles motivul pentru care mobila de serie este preferata de marea majoritate a celor care sunt in cautarea unei mobile.

Chiar daca acest tip de mobila se regaseste in marea majoritate a caselor, nu inseamna ca mobila de serie nu prezinta si dezavantaje. Dintre acestea, cele mai importante sunt urmatoarele:
– Rezistenta mica la factorii externi care deterioreaza materialul.
– Prin achizitionarea unei mobile de serie nu te poti bucura de un lucru original, pentru ca fara indoiala mai sunt si alte persoane care au acelasi tip de mobila.
– Nu in ultimul rand, atunci cand achizitionezi acest tip de mobila trebuie sa optezi pentru culorile si design-ul care se afla in stoc.

Lucrurile se schimba la 180 grade, in momentul in care optezi pentru achizitionarea unei mobile la comanda. De ce? Pentru ca aceasta alegere iti ofera foarte multe avantaje. Deoarece am vrut sa intelegi mai bine avantajele oferite de catre o mobila la comanda, am clasificat achizitionarea de mobila la comanda in trei categorii:
Mobila la comanda standard este cea mai buna varianta de mobila la comanda la care poti apela, atunci cand nu doresti achizitionarea unei mobile de serie. Pe langa faptul ca, raportul calitate/pret este unul de invidiat atunci cand vine vorba de mobila la comanda standard, acest tip de mobila mai ofera si alte avantaje. Dintre acestea cele mai importante sunt urmatoarele:
– Spre deosebire de achizitionarea unei mobile de serie unde trebuie sa platesti toata suma dintr-o data, atunci cand achizitionezi o mobila la comanda standard poti plati in mai multe transe, in functie de intelegerea pe care o inchei cu cei care vand respectiva mobila.
– Materialele din care este confectionata sunt mult mai bune, ceea ce inseamna o rezistenta crescuta la factorii externi care contribuie la degradarea materialului.
– O gama variata de culori din care poti alege culoarea preferata.

Printre dezavantajele acestui tip de mobila precizez timpul de executie precum si faptul ca nu poti alege chiar orice design vrei tu pentru mobila pe care o comanzi.

Mobila la comanda premium reprezinta dupa cum spune si numele, varianta de mobila pentru persoanele pretentioase. Aceasta este confectionata din materiale de inalta calitate, lucru care ofera o doza sporita de rafinament si lux. De asemenea, poti alege mobila mult dorita dintr-o gama variata de culori si modele. Avand in vedere ca, este o mobila pentru oameni pretentiosi nu are prea multe dezavantaje. Cu toate acestea, nu pot sa nu amintesc de costul de achizitie care este destul de mare, lucru care pentru multi dintre noi reprezinta un dezavantaj.
Mobila de lux la comanda reprezinta cel mai inalt nivel pe care il poti atinge atunci cand vine vorba despre mobilier. Pentru acest mobilier de lux, ai nevoie de un buget aproape nelimitat, deoarece vorbim de o adevarata piesa de arta.

Mobila la comanda sau de serie?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.