Luchi Georgescu povesteste despre faptul ca a inceput afacerile, dupa o experienta in domeniul comertului. Astfel in 1997, a intrat in contact cu productia, drept actionar pentru o fabrica ce producea alcool. Prima sa firma a construit-o în domeniul pe care îl cunostea: import-export. A preluat apoi Vincon (1999) si Meda (2000) si afirma ca s-a indragostit ireversibil de productie, acesta fiind singurul motor veritabil al economiei; fara productie nu ramane decat o piata umila de consum. In afara de Vincon, Luchi Georgescu a investit inclusiv in procesatorul de mezeluri Meda Prod 98, Venus Holiday (cu doua hoteluri pe litoral), dar si intr-o firma de contructii. A investit 7 milioane de euro in societatea producatoare de vin, desi de-a lungul anilor, valoarea totala a investitiilor a depasit 40 de milioane de euro, bani cheltuiti pentru plantatii cu vita-de-vie, echipamente pentru vinificatie si achizitii de terenuri. Vincon este cel mai mare producator de vinuri, ca volum, iar ca valoare oscilam intre locul trei si patru, spune Luchi Georgescu.

Vincon a avut anul trecut o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, insemnand a zecea parte din valoarea pietei vinului, evaluata la 350 de milioane de euro. Pe cartea de vizita a Vincon, exista un numar de 1.580 de hectare de vita de vie la Odobesti, Panciu, Cotesti si Husi, 11 crame, printre care Paradis si Beciul Domnesc, trei depozite pentru produse finite si trei platforme industriale pentru conditionarea si respectiv pentru imbutelierea vinului sau a bauturilor spirtoase si a otetului. 

Crama Beciul Domnesc a fost construita in timpul domniei lui Stefan cel Mare si reprezinta in aceeasi masura o fila de istorie, insa poti asista la metamorfoza unui vin ce se transforma dintr-un vin de calitate, intr-un vin ce atinge perfectiunea gustului. Constructia a devenit monument din patrimoniul mondial Unesco. Adaposteste inclusiv vinoteca profesionala a societatii. Sunt peste 100000 de sticle de vin, a caror vechime dateaza incă din 1949. Este singura de acest gen din tara, un loc in care sunt organizate si degustari de vinuri pentru produse. Copiii sub 18 ani nu pot participa la degustare.

Femei in afaceri

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.