Anul este la inceput, moment oportun pentru planuri de vacanta si momente de relaxare. Am vizitat Londra de doua ori deja, pe parcursul a catorva saptamani si ma gandesc sa revad orasul in perioada care urmeaza. Pana acum, am ales sa ajung cu avionul, insa caut o noua varianta transport catre Londra. Doresc sa cunosc si alte locuri, intreaga calatorie pana acolo, nu doar de sus, dintre nori. Poti merge cu mine, alege Eurolines

Compania este recunoscuta pentru faptul ca poate satisface cele mai atipice si complexe cereri de servicii turistice, datorita multitudinii de instrumente pe care le detine, incepand cu autocare, avion, turism, principalele sisteme de rezervari on line existente in piata turistica, rent a car sau taxi. Este singurul furnizor de servicii turistice complete din Romania. Una dintre optiunile de transport oferite de Eurolines este autocarul, astfel am decis sa ajung si eu in Londra in aceasta primavara. Eforturile Eurolines sunt indreptate catre eficientizare, catre personalizarea ofertelor in functie de tipologia si de nevoile fiecarei persoane.

Revenind la orasul englez, turnul Londrei este un simbol practic, poate fi vazut de oriunde zilnic si  gazduieste, in cazul in care nu stiai, bijuteriilor regale. Sunt povesti care spun despre fantomele din castel, una dintre ele fiind despre Anne Boleyn, decapitata. Henric al VIII-lea a acuzat-o de tradare, insa dupa arestarea ei, dupa proces si executie, opinia publica a inceput sa o simpatizeze si sa dezaprobe comportamentul lui Henric.

The Monument a fost ridicat in 1677 pentru comemorarea marelui incendiu din 1666 şi pentru a celebra totodata reconstructia oraşului. Tower Bridge, un simbol al Londrei este in acelasi timp un pod mobil insa si supendat. Cele doua turnuri, cu o lungime de 65 de metri, sunt legate de o pasarela, iar trecerea este inaccesibila, in cazul in care aceasta este ridicata. In apropiere, se afla docurile Sf. Catherine, o zona linistita, ce face parte din vechiul port al Londrei. Acum adapostesc restaurante si a devenit un loc turistic aranjat cochet, cu case vechi si iahturi moderne. 

Doresc sa revad si Catedrala Wesminster, cladirea Parlamentului sau Palatul Westminster si Big Ben-ul. Londra are si un acvariu celebru, cu o mare varietate de specii de pesti, fauna marina si pinguini. Langa acesta, se afla London Eye, cu o inaltime de 135 de metri. A fost deschis in 2000. Celebra roata este cea mai mare din Europa, iar turul durează in medie 30 de minute. Peisajul este impresionant, iar Londra un oras frumos in care de-abia astept sa petrec din nou cateva zile de vacanta.

Londra pentru zile frumoase de vacanta

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.