Este o intrebare undeva intr-unul din manualele de educatie civica pentru clasa a 3a, la care copiii trebuie sa spuna cum le vin in ajutor plantele, ce tip de relatii putem lega cu vietuitoarele. Majoritatea s-au gandit la alergiile pe care le pot aapata prin consumul unui anumit tip de aliment ori al altuia, s-au gandit la animale periculoase si la garduri inalte.
Campania europeana de promovare a mobilității urbane durabile, Saptamana europeana a mobilitatii este o oportunitate pentru a fi explicate schimbarile pe care este cazul sa le facem la nivel comportamental, cum putem avansa pe calea elaborarii unei strategii durabile in materie de transport. Mai multe pe MobilityWeek.ro. Si transportul este strict legat de calitatea vietii, de acele plante sau animale la care face referire lectia de educatie civica. Viata noastra se desfasoara in acelasi habitat, doar impreuna, putem evolua frumos sau, din contra, putem alege scara inversa sanatatii si automat linistii. Autoritatile locale sunt incurajate sa organizeze activitati destinate cresterii gradului de constientizare cu privire la anumite aspecte si la o tematica data, precum si sa lanseze masuri permanente destinate imbunatatirii situatiei transportului durabil in orase sau sate. Vezi si pe Facebook.
Un program regulat de miscare sustine sanatatea pe termen lung, creste performanta activitatilor zilnice si duce la calitatea vietii oraselor si a cetatenilor. Cata vreme faci sport, sanatatea ta devine mult mai buna si in aceeasi vreme, poluarea scade. Poti merge pe jos nu cu masina personala pe distante scurte, asa cum poti inlocui automobilul in care calatoresti singur, cu un mijoc de transport in comun, care, cu tine sau fara tine, cu cinci oameni sau plin fiind, tot atat polueaza. Saptamana europeana a mobilitatii reprezinta o buna ocazie ca partile interesate de la nivel local sa se intalnească si sa discute pe marginea diverselor aspecte legate de mobilitate si automat de calitatea aerului. Este momentul pentru gasirea de noi solutii pentru reducerea utilizarii automobilelor si a emisiilor produse de acestea, pentru testarea de noi tehnologii sau masuri de planificare. Este o oportunitate de a descoperi patrimoniul natural prin trasee tipice adiacente liniilor de cale ferata, cailor navigabile sau care traverseaza paduri ori rezervatii naturale. Totodata, este data o tema de gandire tuturor: Care este adevarata utilitate a strazilor din orase? Transportul polueaza aerului, in plus luam in calcul inclusiv poluarea fonica, ambuteiajele, accidentele de circulatie si problemele de sanatate. Tu cum contribui?