Avantajele utilizarii anvelopelor de iarna constau in mare parte, in siguranta drumurilor pe care le faci. Te grabesti parca de fiecare data, chiar daca pleci cu noaptea in cap la job, sau daca doresti sa ajungi la o intalnire romantica seara tarziu. Uneori ma intreb de unde si de ce atata graba, ce este gresit cu timpul, ce anume este gresit cu noi? Sunt prea multe activitati? Nu le coordonam corect, nu reusim sa aranjam o ordine a prioritatilor?

Cand vine vorba de anvelope de iarna 195/65 r15, acestea coboara centrul de greutate al masinii, pentru o mai buna manipulare in perioadele in care carosabilul este acoperit de gheata, zapada sau cu ploi abundente.  Achizitia lor poate reprezenta o investitia initiala semnificativa, eviti insa pericolul si eventualele amenzi. La fel, conducerea cu anvelope de iarna in afara sezonului poate avea drept rezultat o amenda.  Nimic nu valoreaza la fel de mult ca siguranta pe care fiecare dintre noi si-o doreste de fapt.

Sunt anumite state in care este permisa utilizarea crampoanelor pentru iarna.

A, sa nu uit un aspect pe care nu il stiai poate, jantele din otel sunt mai grele comparativ cu cele din aliaj. Aceasta greutate suplimentara, sub suspensia vehiculului determina o acceleratie mai lenta in manipularea vehiculului pe asfalt uscat, insa aceleasi modificari fac mai usor sa-l controlezi, atunci cand exista gheata sau zapada pe drum. Daca ai jante mai mici, automat achizitionezi anvelope de iarna mai mici, ceea ce reduce costul lor; la fel este si in cazul rotilor.

Este de bun simt, in urma unui rationament corect, achizitia unei roti suplimentare, a unei anvelope, deoarece iarna, poti sa intalnesti pe carosabil bucati de gheata si sa faci pana instantaneu. Mi s-a intamplat chiar mie. Imi place masina mea si am de gand sa o protejez alti cativa ani de acum inainte, asa cum intentionez sa raman in siguranta si eu si ceilalti participanti la trafic. Conditiile meteo nu depind de noi, insa atentia in trafic, modalitatea de manevrare a autovehicolului si modul in care acesta este pregatit pentru un anotimp sau un altul, sunt elemente pe care le putem alege. Alege potrivit, cu responsabilitate!

Alege potrivit!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.