Ajungi la Borsa, te urci pe o ploaie marunta in telescaun si Muntii Rodnei iti dezvaluie Cascada Cailor. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea, se pravaleste in jos in mai multe trepte cu caderi succesive de 40 m apoi 20 m si din nou 40 m.

Este o priveliste incantatoare peste tot din jur. La Borsa iarna se schiaza, apropos. Altfel, pentru urcare si respectiv pentru coborare, platesti 30 lei.

Legenda spune ca acolo, la inaltime, era raiul cailor salbatici, iar ursul le tot dadea tarcoale in cautare de hrana Intr-o noapte cu furtuna, speriati de fulgere si de zgomotul tunetelor, la aparitia ursului, caii au fugit si au cazut in prapastie. Oamenii locului, marcati de eveniment au inceput sa foloseasca numele de Cascada Cailor. Circul glaciar a fost denumit Podul Cailor, iar paraul care se pravaleste jos pe abrupturi se numeste Izvorul Cailor.

Ultima cursa a telescaunului pleaca la ora 17, iar pana la cascada este o poteca accesibila, mai grea la intoarcere insa, cand urci. Poate ai noroc si de soare, pe mine ploaia si noroiul m-au inghetat definitiv.

Cascada Cailor din Muntii Rodnei

Comments

Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.