Chiar dacă titlul de mai sus pare rupt din ceva manual de marketing (cei 4P de bază ai lui Kotler), nu este decât să te pună în temă cu ceva care îți este cu siguranță necunoscut: caracteristicile diamantelor.

Te întrebi probabil: de ce trebuie eu să știu ceva despre caracteristicile diamantelor?

Răspunsul, vorba tabloidelor, te va surprinde. Mai ales dacă ai ajuns să citești acest articol, fiindcă trebuie să cumperi în curând un inel de logodnă pentru aleasa inimii tale.   

Deci care este treaba cu cei 4C ai diamantelor? 

Evident, nu este vorba despre cei patru călăreți ai apocalipsei, chiar dacă pare că este sfârșitul banilor tăi.

Cei 4C înseamnă 4 caracteristici diferite care diferențiază un diamant extrem de valoros de rebuturi.

Hai să vedem care e treaba cu toate acestea!

De ce vrei inel de logodnă cu diamant?

Până la urmă, nu e obligatoriu. Deci dacă vrei să nu mai citești povestea celor 4C, atunci află că tot ce trebuie să faci ca să scapi de gândul că trebuie să alegi un diamant pentru inelul de logodnă este să alegi…un alt tip de piatră prețioasă. 

Trebuie să te gândești foarte bine: vrei neapărat un inel de logodnă cu diamant?

  • Dacă răspunsul este NU, atunci află că poți alege pentru un inel de logodnă și alte tipuri de pietre prețioase foarte valoroase, precum: ametist, rubin, safir, smarald, topaz sau tanzanit
  • Dacă răspunsul este DA, atunci trebuie neapărat să citești mai departe, fiindcă doar dacă afli povestea celor 4 caracteristici vei putea face cu adevărat o alegerea asumată și corect raportată la banii pe care îi vei scoate din buzunar

Deci vrei, în continuare, un inel de logodnă cu diamant, atunci hai să vedem care e treaba cu cei 4C.

4 caracteristici esențiale ale diamantelor pentru inelele de logodnă

Să purcedem la drum așadar cu cei 4C. Îi vei visa până la finalul acestui articol, nu-i așa? Nu-i problemă, nu vom intra în amănunte foarte tehnice, pentru că nu vrei să devii maestru bijutier, ci doar să afli mai multe despre inelele de logodnă.

Iată care sunt cele 4 caracteristici ale diamantelor pe care trebuie să le știi înainte de a-ți lua inelul de logodnă:

  • Claritatea – practic, claritatea determină cât de perfect este un diamant. În general, cam toate diamantele au mici imperfecțiuni. Unele vizibile, altele nu. Foarte puține sunt ceea ce se numește „flawless”, adică perfect clare. Iar acelea se calculează în milioane de euro. Caută diamantele cu o claritate VS1 sau VS2, sau dacă te simți mai generos, VVS1 sau VVS2
  • Culoarea – un diamant gălbejit nu e tocmai un diamant valoros, deci trebuie să ai în vedere o culoare cât mai…incoloră. Cel mai prețios diamant este cel gradat cu „D”, adică este absolut incolor. Z-ul este un diamant galben, absolut fără valoare. Pentru un inel de logodnă valoros, încearcă să obții o culoare de minim H, I sau J. De preferat este G-ul.
  • Cut-ul – sau mai pe românește: tăietura. Extrem de importantă pentru un diamant, pentru că doar cu o tăietură ideală va avea strălucirea potrivită. Nu e cazul să alegi un inel de logodnă cu un diamant cu o tăietură excelentă, dar poți alege cel puțin o tăietură bună, valabilă la aproximativ 50% dintre diamantele comercializate.
  • Caratul – sau mai precis greutatea diamantului. Cu cât mai multe carate, cu atât mai greu, cu atât mai valoros. E destul de simplu aici, cu cât e mai mare cu atât e mai bun. Alege totuși ceva finuț pentru inelul de logodnă, nu te duce către un diamant cât oul de prepeliță

Aceasta este povestea celor 4C ai diamantelor pentru inelele de logodnă.

Tot ce mai trebuie acum este să alegi un inel de logodnă. Iar daca ai la îndemână un magazin online precum E-ring.ro, de ce ai mai avea nevoie și de altceva.

Ești gata să îți iei inelul de logodnă cu diamantul potrivit?

Vrei sa alegi un inel de logodna cu diamant? Tine cont de cei 4C!

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.