Timisoara este cunoscuta drept locul florilor, numita chiar mica Viena, datorita constructiilor arhitecturale. Poti petrecere in oras un weekend tare frumos ori o intreaga viata. Nu este locul in care sa te plictisesti, iar in plus este incarcat de istorie. De altfel, denumirea de mica Viena are legatura inclusiv cu faptul ca in anul 1716, cand austriecii au eliberat orasul de sub ocupatia turcilor, au proiectat si construit actuala parte veche. 

Timisoara este singurul oras de pe continent cu trei teatre de stat in romana, maghiara si respectiv in germana si a fost primul loc din Europa care a fost luminat electric. La 1718 a fost atestata cea mai veche fabrica de bere din Romania si la 1718 a fost deschisa prima scoala elementara din oras. Tot la Timisoara a fost infiintata prima statie de salvare din Ungaria si Romania.

In cazul in care ti se face foame, alege bucataria traditionala romaneasca si mancaruri reprezentative banatenilor. Acestea au primit armonios influente ale bucatariilor occidentale. Cred ca si banatenilor se place sa fie gurmanzi si prefera supele si ciorbele, fripturile din carne de porc si sarmalele, asa cum si eu prefer uneori sa uit de cantar. Varietatea retetelor de mancare specifice orasului Timisoara pot satisface si cele mei exigente gusturi in materie culinara. Iti place zacusca sau ciorba de vitel? Poate preferi chiar un gulas? In cazul in care alegi sa iei masa acasa, ai varianta de livrare mancare Timisoara prin Food Panda. Sortimentele sunt diverse, de la preparate italiene, cum ar fi pizza sau paste, pana la mancare chinezeasca. Preparatele pe care le doresti, ajung in cel mai scurt timp si la o a doua comanda portalul va retine preferintele culinare, astfel va fi mai usor sa mananci poate un pranz sau cina dupa cum simti.

Fiecare oras isi are secretele sale. Singur sau alaturi de prieteni, mergi in Timisoara. Cel care calatoreste si este curajos descopera intotdeauna in afara zonei de confort lucrurile pe care doar le-a visat inainte.

Popas in Timisoara

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.