Deschiderea unui salon de coafura este o alegere extrem de inspirata. Atunci cand spui salon de coafura te gandesti la toate aparatele indispensabile functionarii acestuia cum sunt castile de coafor, foarfecele, periile, alte aparaturi electronice sau scafa de coafor. Domeniul cosmeticii este unul dintre acele domenii care nu vor avea un sfarsit prea curand. Aceste domenii care sunt in continua miscare au legatura fiecare dintre ele cu necesitatile sau nevoile omului. Daca omul are nevoie in permanenta de mancare, restaurantele vor supravietui intotdeauna, asa cum vor supravietui si spalatoriile de masini, de exemplu. Astazi aproape ca nu ne mai putem descurca fara un autoturism, iar asta implica automat si ingrijirea lui. 

Asta se intampla si cu saloanele de coafura. Daca de sute de ani femeile au fost preocupate de ingrijirea si aranjarea parului, de ce nu ar face-o inca cateva sute de ani de acum incolo? Astfel ca o afacere in acest domeniu are potential mare. Insa daca te gandesti ce ustensile, aparaturi sau instrumente ai nevoie sa iti achizitionezi inainte de a deschide un salon, din acest articol vei reusi sa culegi cateva idei folositoare pentru viitoarea ta afacere.

  1. Foarfeci, perii si aparaturi electronice. In aceasta categorie se incadreaza micile ustensile cum sunt foarfecele, periile de par, diferite tipuri de piepteni, dar si ustensilele electronice precum placa, ondulatorul sau feon-ul fara de care aranjarea parului ar fi imposibila. Este recomandat ca mai intai sa te asiguri ca ai tot ce iti trebuie din aceasta categorie.
  2. Scafa coafor. Scafa de coafor este instrumentul care te ajuta in spalarea parului clientilor. Este, de asemenea, indispensabila, deoarece aranjarea parului se face pe parul proaspat curat. Bazinul scafei poate sa difere de la 9L pana la 15L, in functie de necesitatile profesionistilor. Atunci cand achizitionezi un astfel de instrument trebuie sa te asiguri ca ai cumparat si un guler de protectie din silicon sau alt material moale pentru confortul clientilor.
  3. Manta tuns. Un obiect simplu si accesibil, care nu necesita investii mari, dar care nu are voie sa lipseasca din niciun salon de coafura si frizerie.
  4. Casca coafor. Profesionistii cunosc avantajele uscarii parului cu o casca in comparatie cu un feon, astfel ca lipsa unui astfel de aparat va conduce la scaderea calitatii serviciilor. In plus, exista clienti care cer aplicarea doar a unei astfel de proceduri de uscare a parului.
  5. Ucenic coafor. Ucenicul de coafor desemneaza acel dulapior care serveste pentru depozitarea tuturor instrumentelor de lucru. Va fi util nu numai in depozitarea instrumentelor inafara activitatii, dar va oferi si un spatiu de asezare pentru instrumente in timpul lucrului.
5 ustensile fara de care nu iti poti desfasura activitatea intr-un salon de coafura

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.