Daca vrei sa ai un zambet perfect si te gandesti sa optezi pentru fatete dentare cu scopul de a obtine acest rezultat, clinica dentara Delta Clinic Dent din Bucuresti este locul potrivit pentru aceasta procedura.

Doctorul Marius Durbac de la Delta Clinic Dent ne da cateva detalii despre fatetele dentare, pentru a intelege mai bine ce sunt ele: “Fatetele dentare sunt ca niste scoici mici care se aplica pe fata dintelui pe care doriti sa il reparati, iar plasarea fatetelor dentare solicita indepartarea unei mici cantitati de smalt pentru ca acestea sa arate natural fara sa afecteze modul in care inchideti gura sau mestecati.”

De mentionat este si faptul ca fatetele dentare sunt folosite in primul rand in restaurari cosmetice care nu afecteaza functionalitatea dintelui. Prin urmare, sunt perfecte in cazul problemelor ca decolorarile, petele foarte rezistente, mici ciobituri si fisuri vizibile pe fata dintelui sau diferente de aliniere minuscule.

Acum ca am inteles ce sunt fatetele dentare si cum functioneaza, sa vedem care sunt cele mai importante 5 motive pentru care ar trebui sa optezi pentru aceasta procedura:
1. Fatetele dentare nu sunt diferite de dintii naturali
Din acest motiv, ele pot inlocui cu succes fata vizibila a unui singur dinte sau a mai multora, in functie de caz. Diferenta intre fatete si dintii tai nu va fi deloc vizibila, iar rezultatul va fi o dantura uniforma – toti dintii vor avea aceeasi culoare si aceeasi forma.
2. Fatetele dentare sunt tolerate de gingii
Deoarece materialul din care sunt realizate (ceramica) este inert din punct de vedere biologic, nu vor aparea reactii de respingere a fatetelor de catre organism si nu exista riscul ca acestea sa nu fie compatibile cu gingiile.
3. Fatetele dentare isi pastreaza culoarea
Materialul din care acestea sunt realizate este stabil din punct de vedere al culorii, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa te ingrijorezi ca fatetele isi vor schimba culoarea in timp. Daca optezi pentru aceasta procedura pentru toti dintii, poti alege de la inceput o culoare alba sau foarte alba pe care nu ai putea sa o obtii printr-un periaj profesional sau un detartraj. In plus, daca alegi fatete realizate din portelan trebuie sa stii ca acestea sunt si foarte rezistente la pete.
4. Fatetele dentare nu necesita intretinere profesionala ulterioara
Fatetele au o durata medie de viata de 10 ani dar, daca sunt ingrijite cu atentie, acestea pot sa dureze chiar toata viata. Periajul regulat, folosirea apei de gura si a atei dentare vor prelungi considerabil viata fatetelor dentare si iti vor asigura un zambet perfect multi ani de acum incolo.
5. Fatetele dentare sunt usor de aplicat
Spre deosebire de coronite, acestea nu au nevoie de o modelare anevoioasa. Dupa cum spune si Dr. Marius Durbac, interventia asupra dintilor este minima: se indeparteaza doar un strat subtire de smalt.

Nu mai astepta sa ai un zambet perfect! Fa-ti chiar acum o programare la Delta Clinic Dent pentru o consultatie si fatete dentare!

5 motive pentru care sa optezi pentru fatete dentare

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.