Indiferent dacă recunosc sau nu, majoritatea oamenilor își citesc horoscopul aproape zilnic. De fapt, consultarea previziunilor astrologice face parte din rutina matinală a foarte multor oameni, exact la fel ca și băutul cafelei sau răsfoirea ziarelor. Cu atât mai mult cu cât, în ziua de astăzi, când telefoanele mobile ne ușurează atât de mult accesul la informație, citirea horoscopului poate fi făcută oricând, de oriunde, cu un minim de efort.

Totuși, există și persoane care declară că nu cred în horoscop. Fie spun că nu cred în superstiții, fie nu le este foarte clar cum anume lucrează astrologii și cum a apărut zodiacul ori de unde vin previziunile astrale. De obicei, aceștia cu atât mai puțin cred în horoscopul săptămânal și în cel anual, considerând că nu au astrologii cum să știe ce ți se va întâmpla peste câteva zile sau chiar luni.

11 motive pentru care să crezi în horoscop

Experții, însă, susțin contrariul și spun că aceste persoane greșesc! Mai mult, aceștia ne indică și câteva motive pentru care să credem în horoscopul zilnic și nu numai:

 1. Îți poți cunoaște și înțelege mai bine propria personalitate! Ce-i drept, mulți dintre cei care nu cred în horoscop declară că se regăsesc în descrierea generală a zodiei lor.
 2. Îți poți valorifica șansele care ți se ivesc pe parcursul unei zile, dacă vei știi din timp să fii atent la ele.
 3. Ai mai multe șanse de a evita situațiile și lucrurile neplăcute care-ți pot ieși în cale în ziua respectivă!
 4. Poți afla lucruri importante despre starea de spirit și dispoziția celor dragi, astfel încât – în funcție de ce prevede horoscopul – poți evita unele situații neplăcute sau, dimpotrivă, poți profita de o zi favorabilă unei bune relaționări.
 5. Poți identifica momente care să-ți fie favorabile în viața profesională, sau poți afla când ar trebui să te ferești de lucruri care, din punct de vedere al carierei, nu-ți sunt tocmai prielnice.
 6. Îți poți alege cu mai multă grijă momentele, situațiile și chiar oamenii care să facă parte din viața ta, putând să descoperi mai multe despre acestea/aceștia.
 7. Vei știi când să ai mai multă grijă de economiile tale și care perioade îți sunt favorabile pentru înmulțirea câștigurilor!
 8. Poți conștientiza mai ușor anumite aspecte legate de starea ta fizică și sufletească, inclusiv privind sănătatea, aspecte pe care, altfel, ți-e greu să le identifici și să ți le asumi.
 9. Probabil că, la un moment dat, îți vei dori să te familiarizezi mai bine cu ceea ce înseamnă astrologia și zodiacul, astfel că vei ajunge să cunoști felul în care sunt citite informațiile astrologice, cum sunt stabiliți ascendenții zodiilor și cum află astrologii atât de multe caracteristici despre fiecare în parte.
 10. Primești o explicație la tot ce ți se întâmplă! Nu-i așa că, de foarte multe ori, te-ai regăsit în situația de a te întreba de ce tocmai tu ai pățit un anumit lucru și ce ar fi trebuit să faci pentru a-l evita? Horoscopul îți oferă șansa de a te ghida după ceea ce-ți rezervă planetele.
 11. Există studii care arată că mai bine de 70% dintre informațiile pe care le conține horoscopul sunt pozitive, fapt care îi ajută pe oameni să aibă mai multă încredere în ei, motivându-i și dându-le speranțe care le ridică moralul!

 

De ce să crezi în horoscop?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.