In ceea ce priveste confuziile geografice, Bucurestiul se afla pe locul cinci in lume. Iar faptul ca suntem vecini cu Ungaria nu ajuta foarte mult in acesta privinta.

De multe ori am auzit, amuzata fiind, la concerte, pe artisti salutand publicul din Budapesta, chiar daca se aflau in Romania.

Fiecare loc de pe pamant vine cu propria sa incarcatura istorica si oferta culturala. Luam din fiecare ce putem sau ce avem nevoie la timpul vizitei. Budapesta este un muzeu in aer liber si a trecut de mult linia de sosire catre un trai civilizat. Autoritatile au gasit solutii pentru dezvoltarea infrastructurii cand statisticile au aratat ca numarul masinilor a crescut de patru ori in ultimii zece ani. Sumele alocate de primarie au mers in modernizarea si construirea de drumuri, insa si pentru sustinerea si dezvoltarea turismului.

Au fost amplasate camere de luat vederi in tot orasul, astfel incat sa fie identificate locurile in care este necesar ca circulatia sa fie fluidizata. Traficul a fost deviat catre periferie prin construirea unei sosele de centura care inconjoara orasul, iar aceasta are peste 100 km. Altfel, transportul in comun este bine pus la punct, exista o banda speciala pentru circulatia autobuzelor, iar liniile au fost extinse inclusiv in timpul noptii, programul fiind intotdeauna respectat. In transport exista alternative in Budapesta, cu un sistem unitar de plata pentru metrou, cat si pentru mijloacele de transport terestre.

Poti achizitiona de la casele BKV special amenajate, un bilet sau abonament valabil pentru trei sau sapte zile, cu un numar nelimitat de calatorii. Mai multe informatii aici.

Stiai de cardul Budapesta? Vine in sprijinul tau si te ajuta sa descoperi orasul calatorind gratuit, pe langa faptul ca iti sunt acordate reduceri la vizitarea obiectivelor turistice. Cardul poate fi achizitionat online, chiar din aeroport sau de la punctele turistice din oras.

Budapesta ofera diverse puncte de atractie, de la Dealul Castelului si implicit Castelul Buda, pana la Bastionul Pescarilor ori Városliget, parcul orasului. Alegi in functie de ce anume iti doresti si de timpul pe care il ai la dispozitie.

Sa ai o calatorie frumoasa si soare!

Repere de transport in Budapesta

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.