Ne grabim, alergam si uitam uneori, pierduti in ganduri de faptul ca momentul prezent, moment in care ne aflam, necesita atentie. Un accident se cheama astfel tocmai pentru ca reprezinta ceva nedorit, neprevazut. Uneori vine tocmai din neatentie, iar alteori e ghinion pur si simplu. Indiferent de motiv insa, este necesara o asigurare RCA. Masina ori masinile pot fi reparate la alti bani, iar tu eviti o amenda. Inainte de asigurare insa, indiferent de anotimp, pune-ti masina la punct. Ai facut revizia? Ai cauciucuri corespunzatoare anotimpului in curs? Parbrizul este curat? Ai reglat oglinzile? 

 

Daca circuli in afara oraselor, nu uita de taxa de drum aferenta acestora. O poti incheia chiar si pe o zi, insa si pe un intreg an.
Toate aceste taxe par inutile, poate si sunt tinand cont de starea unor drumuri marginase, insa de chitante ai nevoie in cazul in care esti oprit pentru un control de rutina ori si mai grav in cazul unui eveniment nedorit. Pentru a afla costul unei asigurari RCA, gasesti un calculator special, alegi firma pe care o doresti, perioada de care ai nevoie. Asigurarea RCA poate fi incheiata pe sase luni sau un an. La plata integrala, suma este mai mica. Iti sunt necesare datele din talonul masinii si cateva informatii legate de permisul tau de conducere. Exista anumite reduceri pentru pensionari.

Conform unor studii realizate, cele mai multe accidente se intampla pe o raza nu mai mare de 50 de km de domiciliul celor implicati. Poate fiecare persoana incepe sa se relaxeze in momentul in care se apropie de casa, atentia scade ori oboseala incepe sa isi spuna cuvantul. Indiferent de motiv, asa cum scriam si mai sus, dincolo de atentia absolut necesara, atentie care salveaza vieti si implicit bunuri, pune masina la punct, lucru necesar atat pentru siguranta ta, cat si a celorlalti participanti la trafic si ia in calcul asigurarea auto. In cazul in care ai o masina noua, asigurarea casco este de asemenea utila. Tu poate esti sigur pe tine, insa pe strada, la volanul altor masini sunt alti oameni, iar o masura de precautie in plus nu strica niciodata. Drumuri senine!

Iminent. Despre asigurarea auto

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.