Acum doi ani, am participat la un workshop in Italia. Subiectul era decorarea biroului in stil Feng Shui, iar cum eu imi petrec majoritatea timpului la job, lucrand, am simtit ca este foarte important sa stiu toate detaliile care tin de decor. Am folosit toate informatiile aflate pentru a putea creste toate energiile prezente, astfel incat si productivitatea muncii mele sa creasca.
Ma tot intrebam de ce ma simt mereu obosita sau de ce stresul ma acapareaza din ce in ce mai mult si am aflat ca totul se datoreaza fluxului de energie care ma inconjoara.

Am aflat ca este importanta si pozitia pe care o avem, ca e cazul sa evitam statul in fata unui perete, indicat fiind sa privim imagini ale naturii, care sa ne forteze sa avem o gandire inovativa si sa producem idei originale.

Principiul Feng Shui consta intr-o armonie cromatica, in care culorile tari sa fie in vibratie cu cele pale, iar daca primele au rolul de a te energiza, cele din urma te relaxeaza si dau o stare de liniste.

Lumina joaca si ea un rol important, trebuie sa aiba o intensitate cel putin medie si indicat este sa avem biroul pozitionat aproape de un geam, pentru a beneficia de lumina soarelui.
Florile sunt cele care, dupa parerea specialistilor ofera o energie speciala, iar printre cele  recomandate sunt bambusul, dracaena si indicat este sa evitam cactusii, bonsaii sau florile cu frunze ascutite.
In ceea ce priveste lucrurile pe care le avem in birou, acestea trebuie sa fie intr-o ordine deplina.
Articolele de papetarie trebuie sa fie plasate la indemana, deoarece sunt cel mai des folosite pe langa computer, imprimanta si scanner.
Pentru cei care organizeaza sedinte, e cazul sa ofere informatii vizuale, deoarece atentia oamenilor este sporita in acest caz. Astfel, se poate utiliza o tabla magnetica ori un flipchart , iar cu ajutorul lor, intelegerea va fi una deplina.
Pot spune ca acest workshop mi-a schimbat perspectiva asupra modului in care pot decora biroul, iar cu ajutorul lucrurilor aflate acolo, am reusit sa imi cresc productivitatea la locul de munca. Tu ce faci?

Despre feng shui pe scurt

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.