In economia moderna, industria ambalajelor este in continua crestere. Este nevoie de ambalaje tot mai diversificate, iar acum exista masinarii care pot sa fabrice automat aceste ambalaje din hartie sau carton, dar si din alte materiale, cum ar fi plasticul.

Nu ne gandim prea mult la ambalajele pentru fructe si legume decat daca lucram in domeniul agricol, intr-o fabrica de ambalaje sau intr-un supermarket poate. Toate ambalajele pe care le vedem intr-un supermarket pentru legume si fructe respecta anumite standarde de calitate. De exemplu, pentru fructe proaspete, se folosesc cutii din celuloza.

In general pentru ambalarea produselor agricole, de tipul fructelor si legumelor, se folosesc ambalaje din materiale celulozice, mai precis hartie si carton. Pentru asta exista masinarii speciale care produc ambalaje pentru fructe si legume din carton, in scopul de a facilita un comert cat mai civilizat si a spori productivitatea. Iata ce se asigura printr-o ambalare corespunzatoare

protejarea legumelor si fructelor prin ambalare, asigurata de ambalaje rezistente, curate si de o calitate buna. Exista si anumite reguli, ca de exemplu pentru fructe si legume invelite, sa se foloseasca doar hartie bine uscata, subtire, care sa nu aiba nici un miros. Hartia trebuie sa fie curata si sa nu contina nici un fel de substante care ar putea altera intr-un fel sau altul proprietatile fructelor sau legumelor care sunt ambalate.

fructele si legumele trebuie sa fie din acelasi soi, sa aiba aceeasi calitate si sa provina din acelasi loc.

ambalajele trebuie sa fie etichetate corespunzator. Fiecare ambalaj trebuie sa aiba eticheta lui, cu toate detaliile necesare comercializarii. Etichetele trebuie sa contina informatii in legatura cu natura produsului, detalii despre expeditie, detalii comerciale, informatii despre originea produsului si altele.

Se folosesc mult hartia si cartonul pentru ambalat datorita faptului ca rezista foarte bine la diverse tratamente fizice sau chimice. Dar, se poate folosi hartie netratata. Cartonul poate fi tratat cu diverse amestecuri, pentru a mari rezistenta la diversi factori, ca de exemplu umezeala sau lovirea.

Daca ai nevoie de sisteme de ambalat si adezivi speciali pentru ambalare, le gasesti la eurotehno.ro, unic importator in tara noastra si Republica Moldova al produselor GIANCOL SPA si SACMI PACKAGING, firme cunoscute la nivel international pentru produsele lor de ambalat.

Cum trebuie sa fie ambalajele pentru fructe si legume

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.