Ceasul a sunat, insa l-am oprit. Am vrut sa dorm cateva minute in plus, cu riscul sa nu beau apoi acasa cafeaua. Niciodata nu reusesc sa adorm la timp seara, astfel incat la trezire sa fiu fresh. Am fost mereu o pasare de noapte. Asa s-a intamplat si aseara si in fiecare seara de cand ma stiu, indiferent ce am avut de rezolvat in ziua ce urma. Azi-dimineata, pe cand stateam agatata de una din barele unui tramvai la fel de aglomerat ca si cel pe care l-as fi luat in cazul in care m-as fi trezit la timp, am auzit o discutie tare interesanta legata de un controler solar de incarcare MPPT.

Hm, oare ce o fi acela, m-am intrebat? Am fost lamurita insa imediat, pentru ca persoanele care discutau se aflau in imediata mea apropiere. Cand vine vorba de controlere solare, acestea sunt de diverse tipuri. Sa iti dau un exemplu, exista controler solar de incarcare mppt sau controler solar de incarcare pwm, de la branduri de renume. Am auzit chiar si faptul ca aceste controlere pot fi achizitionate de pe site-ul E-acumulatori. Alegi modelul potrivit de controler solar pentru instalatia solara pe care o ai. Stiu ca este greu de fiecare data la inceput, insa utilizarea de energie din resurse regenerabile iti vine in sprijin. Ramai cu bani in buzunar si o constiinta curata. Cumva nu mai depinzi de sistemele clasice, de intreruperi sau diverse tipuri de accidente care pot avea loc din cauza fortei vantului sau a temperaturilor ridicate din vara, ori scazute din timpul iernii.

Nu e chiar asa rau sa calatoresti cu tramvaiul la ore de varf, mi-am spus, cata vreme auzi informatii interesante si nu doar discutii interminabile pe care restul pasagerilor le au telefonic cu matusa Sofia, vecina Viorica sau nepoata Ioana.

In ultimele luni, temperaturile au inregistrat schimbari interesante peste tot pe glob, nu neaparat in bine. A nins in locuri unde oamenii nu stiau cum arata zapada, iar in Bucuresi am stat in tricou in luna decembrie pentru ca luna lui martisor sa aduca zapada si frig. Fa un plan pentru o viata sanatoasa, pentru tine si pentru cei care urmeaza dupa tine, pamantul este casa ta. Eu am sa merg la culcare acum, este deja iar prea tarziu.

Altfel, tocmai mi-am amintit de o idee care mi-a ajuns la urechi cu ceva vreme inainte: daca Dumnezeu a facut lumea, olandezii au facut Olanda.

Despre energia regenerabila

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.